Prva stran
 1. Članice Univerze v Ljubljani
 2. Doktorski študijski programi
 3. Klasifikacija študijskih programov
 4. Razpisi za vpis
 5. Cenik storitev za študente
 6. Študijski koledar
 7. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
 8. Leto plus
 9. Mednarodno sodelovanje in izmenjave
 10. Poletne šole 2021
 11. Mladi raziskovalci
 12. Študenti s posebnim statusom
 13. Informacije za bodoče študente
 14. Možnosti za učenje slovenščine

Informativni dnevi 2022

Vabimo vas, da se nam pridružite na informativnih dnevih in predstavitvah, kjer vam bomo predstavili možnosti študija na Univerzi v Ljubljani, obštudijske dejavnosti ter številne druge uporabne informacije.

KLUB ZAMEJSKIH ŠTUDENTOV, 4. 2. 2022 ob 16.00

Vabljeni na predstavitev možnosti študija v Sloveniji, ki ga organizira Klub zamejskih študentov v sodelovanju z Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Skupaj s predstavniki Kluba zamejskih študentov boste lahko pregledali, katere možnosti nudi Slovenija mladim maturantom iz zamejstva in dali poudarek na primerjavo s študijem v Italiji, kar bomo obogatili z našimi dragocenimi izkušnjami. Sledila bo predstavitev vseh štirih slovenskih Univerz ter predstavitev vpisnega postopka na univerze v Sloveniji. Več informacij si lahko ogledate tukaj.

PREDSTAVITVE STUDY IN SLOVENIA

Skupaj s slovenskimi javnimi univerzami vas vabimo, da se nam pridružite na spletnih predstavitvah, kjer vam bomo predstavili slovenski izobraževalni sistem, življenje v Sloveniji ter ugodnosti študentskega statusa. Predstavitve so namenjene kandidatkam in kandidatom iz tujine. Na predstavitev se lahko prijavite TUKAJ.

Termini predstavitev:

 • 9. 2. 2022 ob 14.00 v srbskem / hrvaškem / bosanskem jeziku
 • 10. 2. 2022 ob 14.00 v slovenščini za Slovence v zamejstvu in po svetu
 • 15. 2. 2022 ob 14.00 v angleškem jeziku

INFORMATIVNI DAN ZA ZAMEJSKE SLOVENCE IN TUJCE ZA VPIS V DODIPLOMSKE IN ENOVITE MAGISTRSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME, 11. 2. 2022

Informativni dan bo potekal 11. 2. 2022 (predvidoma ob 12. uri). V okviru spletne predstavitve se boste seznanili s prijavo na študij in postopkom priznavanja srednješolskega izobraževanja, z informacijami glede ureditve dovoljenja za prebivanje v Sloveniji, možnostih bivanja v Študentskem domu, zdravstvenem zavarovanju ter z možnostmi štipendiranja in učenja slovenščine. Informativni dan bo potekal v slovenskem jeziku, ppt predstavitev bo pripravljena dvojezično (v slovenskem in angleškem jeziku). 

INFORMATIVNI DAN ZA DODIPLOMSKI ŠTUDIJ, 11. in 12. 2. 2022

Informativni dan za dodiplomski študij bo organiziran 11. in 12. 2. 2022. V okviru informativnega dne vam bomo predstavili dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter možnosti za razvoj vaše karierne poti. Vabljeni, da preživite dan z nami, izveste vse o študiju in študijskih programih ter se srečate s predstavniki posameznih fakultet in akademij. Več informacij bo na voljo na spletnih straneh akademij in fakultet.

SPLETNE PREDSTAVITVE UNIVERZE V LJUBLJANI, 22. 2. 2022 ob 14.00

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 22. 2. 2022, ob 14.00 uri pridružite na spletnih predstavitvah Univerze v Ljubljani. Predstavili vam bomo splošne informacije vezane na študij na Univerzi v Ljubljani, življenje v Sloveniji, ugodnosti študentskega statusa ter možnosti študija na Akademiji za glasbo, Ekonomski fakulteti, Fakulteti za arhitekturo, Fakulteti za družbene vede, Fakulteti za elektrotehniko, Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteti za farmacijo, Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteti za pomorstvo in promet, Fakulteti za računalništvo in informatiko, Fakulteti za socialno delo,  Fakulteti za strojništvo, Fakulteti za upravo, Filozofski fakulteti, Naravoslovnotehniški fakulteti, Pedagoški fakulteti in Veterinarski fakulteti. 

Predstavitve so namenjene kandidatkam in kandidatom iz tujine in bodo potekale v angleškem jeziku.

Če se želite udeležiti predstavitev, se prosim prijavite TUKAJ.

INFORMATIVNI DNEVI ZA MAGISTRSKI IN DOKTORSKI ŠTUDIJ 

Termini informativnih dni za magistrski in doktorski študij bodo objavljeni naknadno.

Foto

 Photo: Andrea Piacquadio, www.pexels.com