Prva stran
 1. Leto plus
 2. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
 3. Dodiplomski in enoviti magistrski programi
 4. Magistrski študijski programi
 5. Doktorski študijski programi
 6. Partnerji
 7. Razpisi za vpis
 8. Cenik storitev za študente
 9. Študentski svet
 10. Študenti s posebnim statusom
 11. Duševno zdravje
 12. Informacije za bodoče študente
 13. Možnosti za učenje slovenščine

Spletni informativni dnevi 2021

Vabimo vas, da se nam v januarju in februarju 2021 pridružite na spletnih predstavitvah, v okviru katerih vam bomo predstavili uporabne informacije glede študija in življenja v Sloveniji. Prav tako boste imeli priložnost, da se preko spleta srečate s predstavniki akademij in fakultet. 

Vseslovenski predinformativni izobraževalni dvodnevni dogodek Informativa bo potekal 22. in 23. januarja 2021 preko spleta. Informativa je enkratna priložnost, saj lahko na enem mestu dobite vse ustrezne informacije iz prve roke ter se srečate s predstavniki akademij in fakultet, ki ponujajo študijske programe s področja umetnosti, narave in tehnike, jezikov, družboslovja, humanistike, medicine, zdravja in športa.

Klub zamejskih študentov je v petek, 29. 1. 2021, s pričetkom ob 16.00 uri organiziral spletni dogodek »Dan odprtih vrat«, ki je bil namenjen predstavitvi slovenskih univerz dijakom slovenskih višjih srednjih šol v Italiji. V okviru dogodka je bil predstavljen vpisni postopek, vse štiri univerze, nato je sledil pogovor s člani Kluba, ki so podali koristne informacije tako o posebnostih študija kot študentskega življenja v Sloveniji. V kolikor ste zamudili predstavitev, si jo lahko ogledate tukaj.

Skupaj s slovenskimi javnimi univerzami vas vabimo, da se nam pridružite na spletnih predstavitvah, kjer vam bomo predstavili slovenski izobraževalni sistem, življenje v Sloveniji ter ugodnosti študentskega statusa.

10. februar 2021 ob 14.00 v angleščini
10. februar 2021 ob 16.00 v srbskem / hrvaškem jeziku
11. februar 2021 ob 15.00 v slovenščini za Slovence v zamejstvu in po svetu

V kolikor se želite udeležiti spletne predstavitve, vas prosimo, da izpolnite obrazec na tej povezavi. Povezavo za spremljanje predstavitve boste prejeli na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi.

Informativni dan za zamejske Slovence in tujce za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe bo potekal 12. februarja 2021 ob 12. uri. V okviru predstavitve se boste seznanili s prijavo na študij in postopkom priznavanja srednješolskega izobraževanja, z informacijami glede ureditve dovoljenja za prebivanje v Sloveniji, možnostih bivanja v Študentskem domu, zdravstvenem zavarovanju ter z možnostmi štipendiranja in učenja slovenščine. Informativni dan bo potekal v slovenskem jeziku, ppt predstavitev bo pripravljena dvojezično (v slovenskem in angleškem jeziku). Vse zainteresirane prosimo, da se na informativni dan prijavijo na portalu osebnega in profesionalnega razvoja - POPR (zavihek DIJAKI) ali se nam pridružite na Zoom: https://uni-lj-si.zoom.us/j/8216375912.

Informativni dan za dodiplomski študij bo organiziran 12. februarja 2021 in 13. februarja 2021. V okviru informativnega dne vam bomo predstavili dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter možnosti za razvoj vaše karierne poti. Vabljeni, da preživite dan z nami, izveste vse o študiju in študijskih programih ter se srečate s predstavniki posameznih fakultet in akademij.

Več informacij

Vabimo vas, da se nam v torek, 16. 2. 2021, in v sredo, 17. 2. 2021, pridružite na spletnih predstavitvah Univerze v Ljubljani. Predstavili vam bomo splošne informacije vezane na študij na Univerzi v Ljubljani ter možnosti študija na Akademiji za glasbo, Fakulteti za informatiko in računalništvo, Pedagoški fakulteti, Fakulteti za družbene vede, Fakulteti za upravo, Fakulteti za elektrotehniko, Fakulteti za pomorstvo in promet, Naravoslovnotehniški fakulteti, Filozofski fakulteti ter Ekonomski fakulteti.


Predstavitve bodo potekale v angleškem jeziku.
 

16. 2. 2021: 

17. 2. 2021: 

Informacijo glede informativnih dni za magistrski in doktorski študij bomo objavili naknadno.

Pridružite se nam lahko tudi na Virtualnem kariernem sejmu, kjer lahko najdete uporabne informacije o študiju na Univerzi v Ljubljani. Virtualni sejem je namenjen promociji poklicev in povezovanju srednješolcev z izobraževalnimi organizacijami in zasebnim sektorjem. Sejem je bil aktiviran v novembru 2020, stojnice z vsebinami pa bodo na platformi aktivne in dostopne še naslednjih 10 mesecev.

 

Video meeting