Skoči na vsebino
Prva stran
 1. Članice Univerze v Ljubljani
 2. Doktorski študijski programi
 3. Klasifikacija študijskih programov
 4. Razpisi za vpis
 5. Cenik storitev za študente
 6. Študijski koledar
 7. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
 8. Leto plus
 9. Mednarodno sodelovanje in izmenjave
 10. Poletne šole 2022
 11. Mladi raziskovalci
 12. Informacije za bodoče študente
 13. Možnosti za učenje slovenščine

Informativni dnevi 2022

Izbira študija je ena izmed pomembnejših odločitev v vašem življenju. Predlagamo vam, da dobro premislite, kaj vas veseli, saj je tako študirati veliko lažje. Obiščite naše spletne strani in družbena omrežja fakultet, ki vas zanimajo, da boste že imeli osnovne informacije, na informativnih dnevih pa zastavite vsa vprašanja, ki se vam še porajajo. Če bi potrebovali kak nasvet ali pomoč, nas lahko kontaktirate oz. se dogovorite za spletno svetovanje. Potrudili se bomo, da boste prejeli vse informacije in odgovore na vsa vaša vprašanja, ki se vam prav gotovo še porajajo. 

V TEKU

INFORMATIVNI DNEVI ZA MAGISTRSKI IN DOKTORSKI ŠTUDIJ  

Če vas zanima magistrski ali doktorski študij na Univerzi v Ljubljani, vas vabimo, da se udeležite informativnih dni, ki jih organizirajo naše članice (akademije in fakultete).
 
Obiščite nas na virtualnem sejmu izobraževanja "NA KOJI ČEŠ FAKS?"  ter si oglejte virtualne stojnice, kjer se predstavljajo vse članice Univerze v Ljubljani (3 akademije in 23 fakultet).

Virtual Fair

 ŽE IZVEDENO

SPLETNO SREČANJE - pogovor o odprtih vprašanjih glede prijavno-sprejemnega postopka in postopka priznavanja tujega srednejšolskega izobraževanja, 2. 3. 2022, 15.00

Če potrebujete nasvet ali pomoč pri prijavno-sprejemnem postopku za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe, vas vabimo, da se pridružite spletnemu srečanju, ki bo potekalo 2. marca 2022 ob 15.00, in pripravite svoja vprašanja. Potrudili se bomo, da boste dobili vse informacije in odgovore na morebitna vprašanja. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku in je namenjen kandidatkam in kandidatom za študij iz tujine, ki imate vprašanja v zvezi s prijavno-sprejemnim postopkom za dodiplomski študij ter postopkom priznavanja tujega srednješolskega izobraževanja. Če se želite udeležiti spletnega dogodka, se prijavite TUKAJ.
SPLETNE PREDSTAVITVE UNIVERZE V LJUBLJANI, 22. 2. 2022 ob 13.15

Vabimo vas, da se nam v torek, 22. 2. 2022, ob 13.15 uri pridružite na spletnih predstavitvah Univerze v Ljubljani. Predstavili vam bomo splošne informacije vezane na študij na Univerzi v Ljubljani, življenje v Sloveniji, ugodnosti študentskega statusa ter možnosti študija na Akademiji za glasbo, Ekonomski fakulteti, Fakulteti za arhitekturo, Fakulteti za družbene vede, Fakulteti za elektrotehniko, Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteti za farmacijo, Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteti za pomorstvo in promet, Fakulteti za računalništvo in informatiko, Fakulteti za socialno delo,  Fakulteti za strojništvo, Fakulteti za upravo, Filozofski fakulteti, Naravoslovnotehniški fakulteti in Pedagoški fakulteti. 

Predstavitve so namenjene kandidatkam in kandidatom iz tujine in bodo potekale v angleškem jeziku.

Če se želite udeležiti predstavitev, se prosim prijavite TUKAJ.

13:15: Splošna predstavitev UL in predstavitev prijavno-sprejemnega postopka

 

14.00

1.       Akademija za glasbo

2.       Fakulteta za arhitekturo

3.       Fakulteta za družbene vede

4.       Fakulteta za elektrotehniko

5.       Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

6.       Fakulteta za upravo

7.       Pedagoška fakulteta

 

15.00

8.    Ekonomska fakulteta

9.    Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

10.    Fakulteta za farmacijo

11.    Fakulteta za pomorstvo in promet

12.    Fakulteta za računalništvo in informatiko

13.    Fakulteta za strojništvo

14.    Filozofska fakulteta

15.    Naravoslovnotehniška fakulteta

INFORMATIVNI DAN ZA ZAMEJSKE SLOVENCE IN KANDIDATKE IN KANDIDATE IZ TUJINE ZA VPIS V DODIPLOMSKE IN ENOVITE MAGISTRSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME, 11. 2. 2022, 12.00

Informativni dan bo potekal 11. 2. 2022 ob 12. uri. V okviru spletne predstavitve se boste seznanili s prijavo na študij in postopkom priznavanja srednješolskega izobraževanja, z informacijami glede ureditve dovoljenja za prebivanje v Sloveniji, možnostih bivanja v Študentskem domu, zdravstvenem zavarovanju ter z možnostmi štipendiranja in učenja slovenščine. Informativni dan bo potekal v slovenskem jeziku, ppt predstavitev bo pripravljena dvojezično (v slovenskem in angleškem jeziku). Predstavitev je na voljo tukaj.

INFORMATIVNI DAN ZA DODIPLOMSKI ŠTUDIJ, 11. in 12. 2. 2022

Informativni dan za dodiplomski študij bo organiziran 11. in 12. 2. 2022. V okviru informativnega dne vam bomo predstavili dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter možnosti za razvoj vaše karierne poti. Vabljeni, da preživite dan z nami, izveste vse o študiju in študijskih programih ter se srečate s predstavniki posameznih fakultet in akademij:
 

·         Akademija za glasbo

·         Akademija za gledališče, radio, film in televizijo

·         Akademija za likovno umetnost in oblikovanje 

·         Biotehniška fakulteta

·         Ekonomska fakulteta

·         Fakulteta za arhitekturo

·         Fakulteta za družbene vede

·         Fakulteta za elektrotehniko

·         Fakulteta za farmacijo

·         Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

·         Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

·         Fakulteta za matematiko in fiziko

·         Fakulteta za pomorstvo in promet

·         Fakulteta za računalništvo in informatiko

·         Fakulteta za socialno delo

·         Fakulteta za strojništvo

·         Fakulteta za upravo

·         Filozofska fakulteta

·         Medicinska fakulteta

·         Naravoslovnotehniška fakulteta

·         Pedagoška fakulteta

·         Pravna fakulteta

·         Fakulteta za šport

·         Teološka fakulteta

·         Veterinarska fakulteta

·        Zdravstvena fakulteta 

KLUB ZAMEJSKIH ŠTUDENTOV, 4. 2. 2022 ob 16.00

Vabljeni na predstavitev možnosti študija v Sloveniji, ki ga organizira Klub zamejskih študentov v sodelovanju z Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Skupaj s predstavniki Kluba zamejskih študentov boste lahko pregledali, katere možnosti nudi Slovenija mladim maturantom iz zamejstva in dali poudarek na primerjavo s študijem v Italiji, kar bodo obogatili tudi z dragocenimi izkušnjami študentov. Sledila bo predstavitev vseh štirih slovenskih Univerz ter predstavitev prijavno-sprejemnega postopka. Več informacij si lahko ogledate tukaj.

PREDSTAVITVE STUDY IN SLOVENIA

Skupaj s slovenskimi javnimi univerzami vas vabimo, da se nam pridružite na spletnih predstavitvah, kjer vam bomo predstavili slovenski izobraževalni sistem, življenje v Sloveniji ter ugodnosti študentskega statusa. Predstavitve so namenjene kandidatkam in kandidatom iz tujine. Na predstavitev se lahko prijavite TUKAJ.

Termini predstavitev:

 • 9. 2. 2022 ob 14.00 v srbskem / hrvaškem / bosanskem jeziku
 • 10. 2. 2022 ob 14.00 v slovenščini za Slovence v zamejstvu in po svetu
 • 15. 2. 2022 ob 14.00 v angleškem jeziku

Foto

 Photo: Andrea Piacquadio, www.pexels.com