Skoči na vsebino
Prva stran
 1. Članice Univerze v Ljubljani
 2. Doktorski študijski programi
 3. Klasifikacija študijskih programov
 4. Razpisi za vpis
 5. Cenik storitev za študente
 6. Študijski koledar
 7. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
 8. Leto plus
 9. Mednarodno sodelovanje in izmenjave
 10. Poletne šole 2023
 11. Mladi raziskovalci
 12. Informacije za bodoče študente
 13. Možnosti za učenje slovenščine

Informativni dnevi 2023

Izbira študija je ena izmed pomembnejših odločitev v vašem življenju. Predlagamo vam, da dobro premislite, kaj vas veseli, saj je tako študirati veliko lažje. Obiščite naše spletne strani in družbena omrežja fakultet, ki vas zanimajo, da boste že imeli osnovne informacije, na informativnih dnevih pa zastavite vsa vprašanja, ki se vam še porajajo. Če bi potrebovali kak nasvet ali pomoč, nas lahko kontaktirate oz. se dogovorite za spletno svetovanje. Potrudili se bomo, da boste prejeli vse informacije in odgovore na vsa vaša vprašanja, ki se vam prav gotovo še porajajo. 

SPLETNE PREDSTAVITVE UNIVERZE V LJUBLJANI ZA KANDIDATE IZ TUJINE , 27.2.2023 ob 14.00

Vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 27. 2. 2023, ob 14.00 uri pridružite na spletnih predstavitvah Univerze v Ljubljani. Predstavili vam bomo splošne informacije vezane na študij na Univerzi v Ljubljani, življenje v Sloveniji ter ugodnosti študentskega statusa. Predstavitve so namenjene kandidatkam in kandidatom iz tujine in bodo potekale v angleškem jeziku. Prijavnica za udeležbo na predstavitvah bo objavljena naknadno.

SPLETNO SREČANJE- pogovor o odprtih vprašanjih glede prijavno-sprejemnega postopka in postopka priznavanja tujega srednješolskega izobraževanja, 3.3.2023 ob 14.00

Če potrebujete nasvet ali pomoč pri prijavno-sprejemnem postopku za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe, vas vabimo, da se pridružite spletnemu srečanju, ki bo potekalo 3. marca 2023 ob 14.00, in pripravite svoja vprašanja. Potrudili se bomo, da boste dobili vse informacije in odgovore na morebitna vprašanja. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku in je namenjen kandidatkam in kandidatom za študij iz tujine, ki imate vprašanja v zvezi s prijavno-sprejemnim postopkom za dodiplomski študij ter postopkom priznavanja tujega srednješolskega izobraževanja. Če se želite udeležiti spletnega dogodka, se prijavite TUKAJ.

INFORMATIVNI DAN ZA DODIPLOMSKI ŠTUDIJ, 17. in 18. 2. 2023

Informativni dan za dodiplomski študij bo organiziran 17. in 18. 2. 2023. V okviru informativnega dne vam bomo predstavili dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter možnosti za razvoj vaše karierne poti. Vabljeni, da preživite dan z nami, izveste vse o študiju in študijskih programih ter se srečate s predstavniki posameznih fakultet in akademij. Več informacij bo na voljo na spletnih straneh akademij in fakultet

INFORMATIVA, 20. in 21. 1. 2023

 Vseslovenski predinformativni izobraževalni dvodnevni dogodek INFORMATIVA bo potekal 20. in 21. 1. 2023 na Gospodarskem razstavišču Ljubljana. Informativa je enkratna priložnost, saj lahko na enem mestu dobite vse ustrezne informacije iz prve roke ter se srečate s predstavniki akademij in fakultet, ki ponujajo študijske programe s področja umetnosti, narave in tehnike, jezikov, družboslovja, humanistike, medicine, zdravja in športa.

KLUB ZAMEJSKIH ŠTUDENTOV, 10. 2. 2023

Vabljeni na predstavitev možnosti študija v Sloveniji, ki ga organizira Klub zamejskih študentov v sodelovanju z Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. Skupaj s predstavniki Kluba zamejskih študentov boste lahko pregledali, katere možnosti nudi Slovenija mladim maturantom iz zamejstva in dali poudarek na primerjavo s študijem v Italiji, kar bomo obogatili z našimi dragocenimi izkušnjami. Sledila bo predstavitev vseh štirih slovenskih Univerz ter predstavitev vpisnega postopka na univerze v Sloveniji. Več informacij si lahko ogledate tukaj.

INFORMATIVNI DNEVI ZA MAGISTRSKI IN DOKTORSKI ŠTUDIJ  
Če vas zanima magistrski ali doktorski študij na Univerzi v Ljubljani, vas vabimo, da se udeležite informativnih dni, ki jih organizirajo naše članice (akademije in fakultete). Termini informativnih dni bodo objavljeni naknadno.

PREDSTAVITVE STUDY IN SLOVENIA


Skupaj s slovenskimi javnimi univerzami vas vabimo, da se nam pridružite na spletnih predstavitvah, kjer vam bomo predstavili slovenski izobraževalni sistem, življenje v Sloveniji ter ugodnosti študentskega statusa. Predstavitve so namenjene kandidatkam in kandidatom iz tujine. 

Termini predstavitev:

 • 13.2. 2023 ob 14.00 v srbskem / hrvaškem / bosanskem jeziku
 • 15.2. 2023 ob 14.00 v angleškem jeziku
 • 16.2. 2023 ob 14.00 v slovenskem jeziku

Registrirajte se TUKAJ

Obiščite nas na virtualnem sejmu izobraževanja "NA KOJI ĆEŠ FAKS?"  ter si oglejte virtualne stojnice, kjer se predstavljajo vse članice Univerze v Ljubljani (3 akademije in 23 fakultet).

Več informacij:  

https://nakojicesfaks.com/

https://www.instagram.com/nakojicesfaks/  

https://www.tiktok.com/@nakojicesfaks     

https://www.facebook.com/nakojicesfaks


Virtual Fair