Skoči na vsebino
Prva stran
 1. Članice Univerze v Ljubljani
 2. Doktorski študijski programi
 3. Klasifikacija študijskih programov
 4. Razpisi za vpis
 5. Cenik storitev za študente
 6. Študijski koledar
 7. Osnovne informacije za študente Univerze v Ljubljani
  1. Tutorstvo
  2. Programi izmenjave erasmus+
  3. Šolnine in prispevki UL
  4. Vprašanja študentov
  5. Pravice in dolžnosti študentov
  6. Izobraževanje
  7. Študentski svet UL
  8. Spletni portal eVŠ
  9. Študenti s posebnimi potrebami in statusom
  10. Obrazec Info študent
  11. Študijski koledar
  12. Prešernove nagrade študentom Univerze v Ljubljani
 8. Leto plus
 9. Mednarodno sodelovanje in izmenjave
 10. Poletne šole 2023
 11. Mladi raziskovalci
 12. Informacije za bodoče študente
 13. Možnosti za učenje slovenščine

Začasno prebivanje

 Z veseljem vam izrekamo dobrodošlico na Univerzi v Ljubljani, najstarejši slovenski univerzi z mednarodnim ugledom odličnosti na področju poučevanja in raziskovanja.

Z željo, da bi vam olajšali začetek študija oz. dela pri nas, smo pripravili kratek vodnik, ki vam bo v pomoč pred prihodom v Slovenijo in pozneje pri vključevanju v slovensko okolje, študij in delo. 

Postopki, ki jih morate opraviti, so odvisni od vaših osebnih okoliščin in pričakovanj. Na splošno bo postopke v veliki meri določala vaša matična država, vendar boste morali tudi sami sprejeti nekatere odločitve. Če imate dvojno državljanstvo države EU in države, ki ni članica EU, vam priporočamo, da izberete postopek za državljane EU.  

Navedene informacije so zgolj informativne narave. Zbrali smo jih zaposleni, ki delamo na univerzah in drugih raziskovalnih ustanovah, z namenom, da vam pomagamo in olajšamo postopek. Postopki in specifična vprašanja se hitro spreminjajo. Trudimo se jih redno posodabljati, vendar bi vas želeli opomniti, da obstaja tudi verjetnost, da nekatere morebitne spremembe niso posodobljene in navedene na tej spletni strani.

PREGLED DOKUMENTACIJE ZA PRIDOBITEV DOVOLJENJA ZA PREBIVANJE IN POSEBNO OKENCE NA UPRAVNI ENOTI LJUBLJANA ZA MEDNARODNE ŠTUDENTE IN ŠTUDENTKE

Na Univerzi v Ljubljani si na različne načine prizadevamo za čim lažje vključevanje v študij in življenje v Sloveniji. Odpravljanje ovir, povezanih s pridobitvijo dovoljenja za začasno prebivanje, je nedvomno eden izmed izzivov na tej poti.

Skupaj z našimi mednarodnimi študenti ambasadorji bomo organizirali pregled dokumentacije za pridobitev študentskega dovoljenja za prebivanje. Prav tako smo se z Upravno enoto Ljubljana dogovorili za odprtje posebnega okenca za mednarodne študente in študentke Univerze v Ljubljani.POSEBNO OKENCE ZA MEDNARODNE ŠTUDENTE IN ŠTUDENTKE UNIVERZE V LJUBLJANI

Posebno okence bo odprto od 18. septembra do 13. oktobra:

 • od ponedeljka do četrtka od 8.30 do 14.30
 • petek, od 8.30 do 11.30


Naslov:

UE Ljubljana
Tobačna 5
1000 Ljubljana
Vhod: čakalnica F (vhod s parkirišča )

Naši mednarodni študenti ambasadorji vas bodo v tem času vsak delovni dan pozdravili, svetovali in pomagali pri zadnjih podrobnostih ob oddaji dokumentacije za pridobitev dovoljenja za prebivanje. Pričakuje se, da imate s seboj že izpolnjen obrazec za oddajo vloge ter vso potrebno dokumentacijo. V tem času se vam NI TREBA naročiti na termin za oddajo dokumentov. PREGLED DOKUMENTACIJE NA EKONOMSKI IN FILOZOFSKI FAKULTETI UNIVERZE V LJUBLJANI

Če potrebujete temeljitejši pregled dokumentacije in izpolnjenih obrazcev oz. niste prepričani, kako izpolniti obrazec, se lahko posvetujete z našimi mednarodni študenti ambasadorji. Pregled dokumentacije bomo organizirali na Ekonomski fakulteti (Kardeljeva ploščad 17) in Filozofski fakulteti (Aškerčeva cesta 2) v času od 18. septembra do 12. oktobra od 10.00 do 14.00.

UL Filozofska fakulteta
Aškerčeva cesta 2
1000 Ljubljana
-  pritličje - glavni vhod, naravnost skozi avlo, soba 37 (medetažni prostor)

 • 18. 9. 2023
 • 25. 9. 2023
 • 29. 9. 2023 (izjemoma od 9.00 do 13.00)
 • 2. 10. 2023
 • 3. 10. 2023
 • 11. 10. 2023
 • 12. 10.2023

 

UL Ekonomska fakulteta
Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
- pritličje - prostor za študente P24 (coworking prostor, med predavalnicami)

Prostor 1

 • 20. 9. 2023
 • 26. 9. 2023
 • 29. 9. 2023 (izjemoma od 10.00 do 16.00)
 • 4. 10. 2023
 • 5. 10. 2023
 • 9. 10. 2023
 • 10. 10. 2023

Naši mednarodni študenti ambasadorji bodo opravili usposabljanje za pregled dokumentacije in vam bodo, s svojimi izkušnjami s pridobivanjem dovoljenj za začasno prebivanje, zagotovo v veliko pomoč.

Za vas smo pripravili VODNIK v angleškem jeziku, v katerem boste našli informacije, ki vam bodo v pomoč pri prihodu v Slovenijo ter da bo študij oz. delo pri nas dragocena študijska in nepozabna življenjska izkušnja. Pozorno preberite pripravljena gradiva in se z njihovo pomočjo pripravite na oddajo dokumentov, da bo postopek potekal čim bolj gladko in hitro. Pripravljena gradiva in informacije so informativne narave in se lahko spremenijo, kljub temu, da se jih trudimo sproti posodabljati. Upamo, da imate dovolj informacij, da bo postopek potekal brez težav. Če naletite na težave ali vprašanja, ki jih ne boste našli v pripravljenem vodniku, nam lahko pišete na .

Želimo vam uspešen študij oz. delo ter prijetno bivanje v Sloveniji.   

UE

Photo: www.pexels.com, Andrea Piquadilo