Skoči na vsebino
 1. Poslovno poročilo rektorja 2016
 2. Organizacijska shema Univerze v Ljubljani
 3. Organi Univerze v Ljubljani
 4. Nagovor rektorja
 5. Poročilo predsednika Upravnega odbora
 6. Poročilo Študentskega sveta Univerze v Ljubljani
 7. Odmevi leta 2016
 8. Izobraževanje
 9. Kakovost
 10. Raziskovanje
 11. Prenos znanja
 12. Umetnost
 13. Knjižnična dejavnost
 14. Skrb za prihodnost
 15. Univerza v številkah
 16. Dosežki Univerze v Ljubljani v mandatnem obdobju 2013-2017
 17. Kolofon

Odmevi leta 2016
Avgust

Na povabilo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije je Slovenijo in Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani obiskala delegacija kitajskega ministrstva za izobraževanje. Obisk, ki ga je vodil namestnik kitajskega ministra za izobraževanje prof. dr. Liu Limin, je bil namenjen spoznavanju in izmenjavi izkušenj na področju izobraževanja ter usposabljanja kadrov v športu. 


Par steklenih čevljev Kristine Drnovšek, s katerim se je uvrstila med finaliste mednarodnega natečaja s področja oblikovanja v steklu Stanislav Libensky Glass Award 2016.<br />
<br />
Foto: Neža Oblak
Par steklenih čevljev Kristine Drnovšek, s katerim se je uvrstila med finaliste mednarodnega natečaja s področja oblikovanja v steklu Stanislav Libensky Glass Award 2016.

Foto: Neža Oblak

Študentka smeri Unikatno oblikovanje / steklo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani Kristina Drnovšek je bila s svojim diplomskim delom Neznosna lahkost bivanja v steklenih čevljih uvrščena med finaliste enega največjih mednarodnih natečajev s področja oblikovanja v steklu Stanislav Libensky Glass Award 2016. Diplomsko delo, ki je v študijskem letu 2015/2016 nastalo pod mentorstvom prof. mag. Tanje Pak, sestavljata dva različna para steklenih čevljev. Prvi par je del umetniške prostorske postavitve, pri drugem paru gre za nosljive usnjene čevlje s stekleno peto. 


Na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani je potekalo 17. znanstveno posvetovanje »Gospodarjenje z odpadki GzO’16 – zeleno urbano rudarjenje« (17th Waste Management “GzO’16 – green urban mining” conference). Udeležilo se ga je 34 domačih in tujih strokovnjakov s področij ravnanja z urbanimi odpadki. Članke, ki so objavljeni v elektronskem zborniku posvetovanja GzO’16, je predstavilo šest domačih in sedem tujih predavateljev. V okviru dogodka je potekala tudi strokovna ekskurzija z ogledom novega Centra za ravnanje z nevarnimi odpadki Kidričevo v podjetju Saubermacher Slovenija.