Skoči na vsebino
 1. Poslovno poročilo rektorja 2016
 2. Organizacijska shema Univerze v Ljubljani
 3. Organi Univerze v Ljubljani
 4. Nagovor rektorja
 5. Poročilo predsednika Upravnega odbora
 6. Poročilo Študentskega sveta Univerze v Ljubljani
 7. Odmevi leta 2016
 8. Izobraževanje
 9. Kakovost
 10. Raziskovanje
 11. Prenos znanja
 12. Umetnost
 13. Knjižnična dejavnost
 14. Skrb za prihodnost
 15. Univerza v številkah
 16. Dosežki Univerze v Ljubljani v mandatnem obdobju 2013-2017
 17. Kolofon

Odmevi leta 2016
Oktober

Stojnice članic Univerze v Ljubljani vsako leto pritegnejo večjo pozornost obiskovalcev.
Stojnice članic Univerze v Ljubljani vsako leto pritegnejo večjo pozornost obiskovalcev.

Letošnja generacija brucev Univerze v Ljubljani je v okviru tradicionalne prireditve Pozdrav brucem slavnostno vstopila v študijsko leto 2016/2017. Na Kongresnem trgu je obiskovalce čakalo zanimivo in družabno doživetje, v katerem so se prepletali glasba, ples in petje. Poleg pestrega dogajanja na odru se je predstavilo tudi vseh 26 fakultet in akademij Univerze v Ljubljani. 


Modelsko okolje, ki ga je razvil prof. dr. Tomaž Katrašnik s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, je edino v svetu, ki omogoča mehanistično modeliranje sodobnih večvaljnih motorjev osebnih vozil v realnem času. Inovativno generično modelsko okolje za simulacijo termodinamskih procesov v motorjih z notranjim zgorevanjem, ki ga je razvil, že uporabljajo v razvojnih oddelkih vodilnih svetovnih proizvajalcev vozil.  


Na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani smo organizirali že 6. kongres socialnega dela Konstruktivno socialno delo kot gibalo soustvarjalnega dialoga. Kongresa se je udeležilo približno 250 udeležencev iz več držav. Predstavljenih je bilo 116 prispevkov v obliki predavanj, delavnic, okroglih miz in plakatov. Razprave so tekle o vplivih in odzivih na povezave med socialno politiko in socialnim delom, prenosu abstraktnih konceptov v prakso, zaposlovanju in delovnih razmerah socialnih delavk/delavcev, krepitvi virov udeleženih v izvirne delovne projekte in javni podobi socialnega dela. Dotaknili smo se tudi znanstvenega raziskovanja in izobraževanja za konstruktivno in sodelovalno socialno delo ter reorganizacije centrov za socialno delo. 


StudyPortals podeljuje oceno na podlagi pozitivnih ocen s strani študentov,ki zapisujejo svoja mnenja o posameznih univerzah na portal STeXX.
StudyPortals podeljuje oceno na podlagi pozitivnih ocen s strani študentov,ki zapisujejo svoja mnenja o posameznih univerzah na portal STeXX.

Univerza v Ljubljani je že tretje leto zapored prejela oceno s strani StudyPortals Award for Excellent International Student Satisfaction 2016. Tuji študenti so študij na Univerzi v Ljubljani ocenili s povprečno oceno 9+. 


Obiskovalci sejma so imeli prek aplikacije, ki so jo razvili na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, možnost preveriti, kateri znani osebnosti so najbolj podobni.<br />
<br />
Foto: Katja Cerar
Obiskovalci sejma so imeli prek aplikacije, ki so jo razvili na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, možnost preveriti, kateri znani osebnosti so najbolj podobni.

Foto: Katja Cerar

V Zagrebu se je začel Sejem štipendij in visokega izobraževanja, ki se je nato preselil še na Univerzo na Reki. V sklopu predstavitve Univerze v Ljubljani so bili na sejmu prisotni sodelavci Filozofske fakultete, Fakultete za elektrotehniko, Ekonomske fakultete ter Fakultete za računalništvo in informatiko, ki so z interaktivno predstavitvijo popestrili dogajanje in privabili obiskovalce k ogledu. V okviru sejma so potekala številna predavanja in okrogle mize.