Datum dogodka: do

Lokacija dogodka: Dostop na spletu

Oznaka dogodka

  • Karierni centri

Vas zanima, kako izgleda psihološko testiranje za novo službo? Želite preizkusiti, kako bi se izkazali pri izpolnjevanju vprašalnikov in na zaposlitvenem razgovoru? Prijavite se na simulacijo selekcijskega postopka!

Študentke in študenti, alumne in alumni!

Pred vami je odlična priložnost za nove izkušnje in povratno informacijo o tem, katere so vaše prednosti, priložnosti za razvoj, kako bi se izkazali na zaposlitvenem razgovoru, kako zaobiti nekatere pomanjkljivosti, ki jih imate, ali pa jih celo spremeniti v prednosti. Izpolnjevali boste psihološke vprašalnike, dobili povratno informacijo in se preizkusili na zaposlitvenem razgovoru.

Simulacija bo potekala v naslednjih korakih:

1. korak: prijava na dogodek preko POPR-a.

Razpisan datum ni točno določen, saj je vezan na vaš dogovor z izvajalci psihološkega testiranja in razgovora. Razgovori s prvimi 15 kandidati bodo potekali od 9. 4. 2024 do 16. 4. 2024, razgovori z naslednjimi 15 kandidati pa od 17. 4. 2024 do 26. 4. 2024.

2. korak: oddaja CV-ja.

Pošljete svoj CV, ki ga lahko izbrskate iz vašega arhiva, ali pa ga pripravite za ta postopek na e-naslov bostjan.bajec@ff.uni-lj.si in kmalu prejmete povabilo na psihološka testiranja.

Vpogled v vaš CV bodo imeli študent 3. letnika dodiplomskega študija psihologije, študent 1. letnika magistrskega študija psihologije in mentor postopka doc. dr. Boštjan Bajec, univ. dipl. psih.

3. korak: psihološka testiranja.

Na e-naslov boste prejeli vabilo na psihološka testiranja, ki jih izvedete doma, ko imate čas in vam ustreza. Med testiranji si lahko vzamete odmore, z njimi nadaljujete tudi čez kakšen dan s klikom na povezavo, ki vam je poslana, trajajo pa v celoti do 120 minut (večina udeležencev opravi z njimi v 90 minutah).

Testiranja nam pomagajo pri ocenah:

  • vaših sposobnosti,
  • vaših osebnostnih značilnosti na delovnem mestu,
  • vaših vrednot,
  • vaših motivatorjev pri delu,
  • vaših vlog, ki jih najpogosteje prevzemate v skupini,
  • vaših pogledov na preteklost, sedanjost in prihodnost.

Vpogled v vaše rezultate bo imel študent 1. letnika magistrskega študija psihologije in mentor postopka doc. dr. Boštjan Bajec, univ. dipl. psih.

4. korak: prijava na termin zaposlitvenega razgovora in povratne informacije.

Po izpolnitvi vseh testov boste prejeli povezavo, na kateri si boste izbrali termin zaposlitvenega razgovora in povratne informacije, ki bo glede na vašo izbiro potekal prek spleta ali v živo na Oddelku za psihologijo. Poprosili vas bomo, da nam zaupate, kaj vas najbolj zanima, da se lahko svetovalec na vaša vprašanja posebej pripravi. Morda imate kakšne posebne okoliščine in vas skrbi, ali in kako to predstaviti v življenjepisu ali na razgovoru (npr. ste športnik in imate pogoste treninge, imate majhne otroke, zdravstvene omejitve, ste prišli iz tujine in vas skrbi znanje slovenskega jezika, ste po dolgem času zaključili študij ipd.), morda vas zanima, katere so vaše prednosti in kako jih izkoristiti, morda si želite le bolje spoznati sebe … Postavite lahko kakršnokoli vprašanje, mi pa se bomo potrudili odgovoriti nanj, ali pa vas usmeriti na pravo pot, da bi našli rešitev.

5. korak: izpeljava zaposlitvenega razgovora in povratne informacije.

Zaposlitveni razgovor in povratna informacija nam običajno vzameta do 60 minut. Na srečanju izpeljemo zaposlitveni razgovor, v katerem ocenjujemo, kakšne so vaše kompetence, vam po razgovoru podamo povratno informacijo o rezultatih testiranj, CV-ju in zaposlitvenem razgovoru, ter svetujemo glede vašega kariernega razvoja in vprašanj, ki jih imate.

Poleg vas bodo prisotni:

  • študent 3. letnika dodiplomskega študija psihologije, ki bo z vami izpeljal zaposlitveni razgovor,
  • študent 1. letnika magistrskega študija psihologije, ki vam bo podal povratno informacijo in svetoval,
  • mentor postopka doc. dr. Boštjan Bajec, univ. dipl. psih., ki bo po potrebi dopolnil povratno informacijo in svetovanje.

6. korak: Prejetje pisne povratne informacije.

Študent 1. letnika magistrskega študija psihologije po srečanju pripravi poročilo o njem, ki vam ga, ko ga mentor postopka oceni kot dovolj dobro, pošlje.

Vabljeni!