Datum dogodka: do

Lokacija dogodka: Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Oznaka dogodka

  • Karierni centri
  • Priložnosti za študente

Kariernih priložnosti za študente Univerze v Ljubljani je res veliko - več kot kdaj koli prej. Kljub temu pa ostaja potreba po podpori pri osmislitvi svojih ciljev, kakovostni samooceni, razvoju veščin vodenja lastne kariere in pripravi na predstavitev potencialnim delodajalcem. Tovrstno podporo jim Karierni centri UL nudimo skozi celo leto, spomladi pa dajemo velik poudarek ravno povezovanju s potencialnimi delodajalci, zato v sodelovanju s članicami UL organiziramo številne karierne dneve, kjer delodajalci predstavljajo možne oblike sodelovanja, alumni svoje karierne poti idr.

Naslednja večja priložnost za mreženje študentov in alumnov s potencialnimi delodajalci bo na Sejmu zaposlitvenih priložnosti, enemu največjih zaposlitvenih kariernih dogodkov v Sloveniji, ki ga prireja Zavod RS za zaposlovanje. Potekal bo v četrtek, 9. maja 2024, od 10.00 do 18.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na sejmu bomo na stojnici obiskovalcem na voljo na teme izbire študija, pravočasnega načrtovanja karierne poti v času študija in podpore ob prehodu v zaposlitev, za informacije o možnostih dodatnih izobraževanj, možnosti sodelovanj z alumni UL in druga vprašanja.

obsejemskem programu predstavnici Univerze v Ljubljani sodelujeta s predavanjem in okroglo mizo. Dr. Sabina Žnidaršič bo izvedla predavanje z naslovom: Katero šolo ali študij izbrati, če ne vemo, kaj bomo delali jutri?, Maja Dizdarević pa bo s strokovnjaki iz prakse vodila pogovor na temo prehodov in sprememb v karieri.   

Sejem sicer vključuje predstavitve več kot 200 delodajalcev in pester obsejemski program. Ponuja priložnost za pridobitev informacij o priložnostih za zaposlitev, štipendijah, delovni praksi, možnostih usposabljanja in izobraževanja, navežete stike z delodajalci in izveste več o poklicni in zaposlitveni rehabilitaciji, delovnopravni zakonodaji, varstvu pravic, pokojninskem in invalidskem zavarovanju in zaposlovanju tujcev.

Udeležba je brezplačna.

Več informacij o sejmu, sodelujočih podjetjih in programu najdete tukaj na spletni strani.