Oznaka:

  • Priložnosti za raziskovalce
  • Raziskovanje
  • EUTOPIA

Datum objave:

Univerza v Ljubljani, ki je del Zveze EUTOPIA, vabi raziskovalke in raziskovalce k prijavi na razpis Akademija mladih vodij, Young Leaders Academy (YLA). Namen je podpreti poklicni razvoj raziskovalcev z vseh partnerskih univerz EUTOPIA.

Razpis je namenjen raziskovalkam in raziskovalcem od dveh do dvanajstih let po zaključku doktorata, ki so zaposleni na eni izmed partnerskih univerz Zveze EUTOPIA: Univerzi v Ljubljani, Univerzi v WarwickuUniverzi CY Cergy Paris, Univerzi v GöteborguUniverzi Vrije Bruselj in Univerzi Pompeu Fabra v Barceloni, Univerzi NOVA LizbonaUniverzi Ca’ Foscari v Benetkah, Tehniški univerzi Dresden in Univerzi Babeş-Bolyai v Cluju. Poleg partnerskih univerz Zveze EUTOPIA, v programu sodelujejo tudi globalni partnerji: Univerza Monash v Melbourneu, Mednarodna univerza v RabatuNacionalna univerza Kyungpook in Univerza StellenboschAndska univerza ter Državna univerza v Arizoni.

Članice in člani YLA bodo imenovani za obdobje dveh let (2024–2026). Univerza v Ljubljani bo sprejela dve kandidatki oz. kandidata, ki bosta svoj mandat začela novembra 2024. Za vsakega izbranega kandidata ali kandidatko so na voljo posebna sredstva za raziskovalno mobilnost, v višini 5000 evrov.

Članice in člani Akademije mladih vodij bodo sestavljali skupnost perspektivnih neodvisnih voditeljev raziskovalcev na ravni Zveze EUTOPIA, ki bodo delili in spodbujali evropske vrednote in vizijo zveze o medsebojno povezanem akademskem okolju. Dobili bodo priložnost, da: 

  • razvijejo svoje vodstvene sposobnosti na področju raziskovanja, s pomočjo posebnega programa usposabljanja,
  • sodelujejo v interdisciplinarnih izmenjavah in mreženju, tako z drugimi člani Akademije mladih vodij kot s širšo raziskovalno skupnostjo EUTOPIA,
  • začnejo raziskovalno sodelovanje znotraj Zveze EUTOPIA,
  • prispevajo k razvoju učnih enot za študente, ki temeljijo na izzivih,
  • delujejo kot ambasadorji Zveze EUTOPIA. 

Izpolnjeno prijavnico kandidatke in kandidati v PDF obliki pošljejo na elektronski naslov: iris.ivanis@uni-lj.si, skupaj z motivacijskim pismom, akademskim življenjepisom in pismi podpore. Vsi prijavni dokumenti morajo biti pripravljeni v angleškem jeziku. Prijave so odprte do 28. 5. 2024.