Skoči na vsebino

Plaketa Pro Universitate labacensi

Plaketa Pro Universitate labacensi

Plaketo Pro Universitate labacensi podeljujemo fizičnim in pravnim osebam, ki so s svojimi sredstvi ali delom pomembno prispevali k razvoju materialnih možnosti Univerze v Ljubljani ali k usposabljanju njenih sodelavk in sodelavcev.

Anton Jurca deluje kot glasbeni producent na RTV Slovenija, kjer je za svoje delo prejel že več priznanj. Zaradi poznavanja pedagoškega procesa, tehnologije glasbenega snemanja in znanja s področja arhitekture aktivno sodeluje pri prenovi palače Kazina, kjer bo imela sedež Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani. Svetuje na področju avdio opreme, pri gradbeni rešitvi priklopa reportažnega avtomobila, opremi učilnic, snemalni opremi in opremi za ozvočenje.
 

V desetletju delovanja Zavoda tipoRenesansa je njegov vodja Marko Drpić svoje kaligrafsko in tipografsko znanje ter tiskarske veščine skozi številne raziskovalne projekte nesebično delil s študentkami in študenti Univerze v Ljubljani, zlasti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Naravoslovnotehniške fakultete. S svojim delovanjem je pomembno prispeval k usposabljanju za delo z analognimi tiskarskimi tehnologijami in izobraževanju na področju tipografije.

 

Lekarniška zbornica Slovenije je organizacija, ki združuje farmacevtske strokovne delavke in delavce, ki delujejo v lekarniški dejavnosti, vanjo pa so včlanjene vse javne in bolnišnične lekarne v državi. Priznanje prejme zaradi odličnega, dolgoletnega in strokovnega kredibilnega sodelovanja predstavnikov lekarniške dejavnosti s Fakulteto za farmacijo Univerze v Ljubljani na pedagoškem, raziskovalnem in strokovnem področju.