Tema EUTOPIA Impact School 2024 je Science Communication, specifically storytelling and presentation techniques. Na petdnevni spletni delavnici bodo udeleženci delali na lastnih znanstvenih besedilih, se usposabljali s pomočjo tehnik predstavitev in pripovedovanja zgodb. Vsak udeleženec bo imel priložnost svoje raziskave predstaviti mednarodnemu občinstvu v kratki predstavitvi. EUTOPIA Impact school je odlična priložnost za raziskovalce na začetku kariere katerega koli znanstvenega področja.

Udeleženci Impact School lahko pričakujejo zanimivo usposabljanje in prispevke na temo znanstvenega komuniciranja:

  • Pod strokovnim vodstvom bodo ciljno delali na svojih znanstvenih besedilih ter se naučili tehnik pripovedovanja zgodb in predstavitev.
  • Trenirali bodo potrebne veščine za predstavitev svoje raziskovalne teme v različnih akademskih in neakademskih situacijah.
  • Imeli bodo tudi priložnost preizkusiti dragocena pravila za komuniciranje s širokim občinstvom in razviti svoje rešitve.
  • Na koncu vsi udeleženci oblikujejo svoj »pitch« o svojih raziskovalnih projektih in ga predstavijo skupini.
  • Poleg usposabljanj je za udeležence predviden tudi prosti čas za pisanje, v katerem bodo lahko pripravljali svoje članke in objave.

Organizator bo pokril stroške namestitve in prehrane. Stroške prevoza pokrije Univerza v Ljubljani.

Rok za prijavo je petek, 26. 4. 2024. Za prijavo pošljite akademski CV v angleščini ter krajše motivacijsko pismo (okoli 500 besed) na eutopia.more@uni-lj.si.