• RS MVZI
  • UL
  • Načrt za okrevanje in odpornost
  • Financira Evropska unija (NextGenerationEU)

Fakulteta za družbene vede organizira krajše usposabljanje z naslovom »Veščine komuniciranja za dostopno znanost – podkasti«. Kako neko znanstveno odkritje sporočiti širši javnosti? Kako govoriti o kompleksnih temah, da jih ne bodo razumele samo kolegice raziskovalke in raziskovalci, ampak tudi druge javnosti? Ena od form, v kateri lahko vsak samostojno in neodvisno govori tudi o znanosti in ki je zadnje čase zelo priljubljena, so podkasti. So močno orodje za širjenje relevantnih in tehtnih informacij.

Krajše usposabljanje je namenjeno raziskovalcem, študentom in vsem, ki želijo pridobiti znanja o komuniciranju znanosti in izdelavi podkastov. Cilj je udeleženke in udeležence seznaniti z osnovnimi znanji in veščinami, ki so nujna, ko želimo širši javnosti predstaviti znanstvena odkritja na razumljiv in dostopen način preko podkastov. Na koncu bodo udeleženke in udeleženci s pomočjo mentorjev posneli eno epizodo svojega podkasta.

Datum in lokacija: 19. april 2024, na Fakulteti za družbene vede, začetek ob 8. uri.

Obseg: 8 ur predavanj in samostojno delo.

Predavatelji: Maja Ratej (Frekvenca X Radio Slovenija), Anže Tomić (podkast platforma Apparatus), Domen Ožbot (samostojni DOP in kamerman).

Prijava: https://1ka.arnes.si/podkaster (število udeležencev je omejeno)

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.