Datum dogodka: do

Oznaka dogodka

  • UL za trajnostno družbo – ULTRA
  • Vseživljenjsko učenje in mikrodokazila

Usposabljanje je namenjeno predstavitvi ključnih konceptov, tehnologij in trendov iz področja kibernetske varnosti. Udeleženci se bodo usposobili za samostojno izvedbo analize ranljivosti sistema, za razumevanje tarče kibernetskih napadov in napadalcev ter se naučili uporabljati orodja za zagotavljanje kibernetske varnosti.

Krajše usposabljanje z naslovom  »Kibernetska varnost« je namenjeno  predstavitvi ključnih konceptov, tehnologij in trendov iz področja kibernetske varnosti. Velik poudarek je na praktičnem delu ter razumevanju varnosti sistemov od fizičnega do aplikacijskega sloja. Udeleženci se usposobijo za samostojno izvedbo analize ranljivosti sistema, za razumevanje tarče kibernetskih napadov in napadalcev. Seznanili se bodo tudi z uporabo orodij za zagotavljanje kibernetske varnosti, spoznali načine kibernetske obrambe in zaščite ter načine testiranja ranljivosti svojega omrežja in končnih naprav.

Datum: 22. do 26. aprila 2024.

Predavatelji: izr. prof. dr. Urban Sedlar, UL FE; prof. dr. Andrej Kos, UL FE; as. Matej Rabzelj, UL FE; as. Maj Vilfan Matošec, UL FE; Urban Garbajs, UL FE 

Prijava: usposabljanje je zaprtega tipa, prijave od zunaj niso mogoče.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

  • RS MVZI
  • UL
  • Načrt za okrevanje in odpornost
  • Financira Evropska unija (NextGenerationEU)