Lokalno, sezonsko, preprosto: načrtovanje obrokov po meri študentov
Datum dogodka: do
Lokacija dogodka: Pokušina pod strehco Zaloška cesta 42, 1000 Ljubljana
Brezplačna kuharska delavnica za študente in študentke UL.
Kako vnaprej pripraviti enostavne in slastne brezmesne obroke z lokalnimi in sezonskimi sestavinami? Na delavnici, ki jo bo vodil Dalibor Novaković, ustanovitelj in vodja ljubljanskega uličnega bistroja Žmoht, se bodo študentje in študentke lotili praktične priprave obrokov in se seznanili z nasveti za preprečevanje nastajanja in zmanjševanje zavržene hrane ter drugimi uporabnimi kuharskimi nasveti. Druženju bo sledila degustacija kulinaričnih kreacij.
Namen delavnic je ob sproščenem in zabavnem druženju (s kuhalnico) opozoriti na problematiko zavržene hrane ter na pomen razmisleka o sestavinah, ki jih vključujemo v vsakdanje obroke, in njihovem okoljskem odtisu.
Prijave so obvezne, in sicer najkasneje do torka, 16. aprila 2024, na tej povezavi. Udeležba na dogodku je brezplačna. Predhodne kuharske veščine niso predpogoj za udeležbo.
Prostor za izvedbo delavnic nam je prijazno odstopila humanitarna organizacija Zavod Pod strehco.