Datum dogodka: do

Lokacija dogodka: sejna soba Dekanata Medicinska fakulteta UL (Vrazov trg 2)

Oznaka dogodka

  • Pisarna za prenos znanja
  • Raziskovanje

Vabljeni na drugo srečanje Skodelica znanja, ki bo potekalo 23. aprila, ob 8.30 uri, v sejni sobi Dekanata Medicinske fakultete UL (Vrazov trg 2).

Pisarna za prenos znanja v soorganizaciji fakultet UL pripravlja serijo družabnih srečanj pod nazivom Skodelica znanja. Prvo srečanje, ki je potekalo 17. januarja, je gostilo asist. dr. Katarino Šimunović.

Srečanja so namenjena spodbujanju inovativnosti in usmerjanju raziskovalk in raziskovalcev v razvoj intelektualne lastnine. Gostujoči predavatelji v prijetnem ambientu delijo svoje izkušnje prenosa znanja iz laboratorijev v prakso.

Tokrat bo z nami dr. Vita Dolžan dr. med., redna profesorica biokemije in molekularne biologije in vodja Laboratorija za farmakogenetiko na Inštitutu za biokemijo in molekularno genetiko Medicinske fakultete v Ljubljani. Prof. dr. Dolžan je vodilna strokovnjakinja na področju farmakogenetike v Sloveniji. Sodeluje s številnimi slovenskimi zdravniki in mladimi raziskovalci, s katerimi uspešno dosega nove znanstvene dosežke na področju farmakogenetike, ki jih že vrsto let prenaša tudi v klinično prakso. Njeno delo je osredotočeno na razvoj klinično-farmakogenetskih modelov, ki omogočajo učinkovitejše in prilagojeno zdravljenje z zdravili. Prof. dr. Dolžan je prav tako aktivna v mednarodni znanstveni skupnosti, saj sodeluje s pomembnimi mednarodnimi raziskovalnimi institucijami v Stockholmu, Madridu, Leidnu in Trstu.

Z nami bo delila svoje izkušnje, izzive in vizije s področja farmakogenetike ter vpetosti v mednarodni raziskovalni prostor.

PRIJAVA

Zaradi omejenega števila mest je predhodna prijava obvezna. Za dodatne informacije in prijavo pišite na ciril.cerovsek@uni-lj.si.