Kaj smo zakuhali? V iskanju stabilnih prehranskih sistemov v svetu omejenih virov in nestabilnosti
Datum dogodka: do
Lokacija dogodka: Edvard Igriška 5, 1000 Ljubljana
Oznaka dogodka
Kako zagotoviti stabilno in trajnostno prehransko verigo od polja/kurnika/morja do krožnika? Z znanstvenicami in znanstveniki se bomo pogovarjali o okoljskem odtisu in omejitvah pridelave in predelave hrane ter o okoljskih politikah in prehranski varnosti.
Gostje in gosti:
Prof. dr. Katja Vintar Mally, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani
Izr. prof. dr. Luka Juvančič, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
Dr. Žiga Malek, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
Dr. Ana Oberlintner, raziskovalka, Odsek za katalizo in reakcijsko inženirstvo, Kemijski inštitut
Prof. dr. Nives Ogrinc, Inštitut »Jožef Stefan«
Okroglo mizo bo moderirala Lea Udovč, STA.
Udeležba na dogodku je brezplačna, prijava je obvezna – na tej povezavi. Število mest je omejeno.
Prenos v živo bo na tej povezavi.