Datum dogodka:

Lokacija dogodka: Fakulteta za šport UL (Velika predavalnica) in Zoom

Oznaka dogodka

  • Predavanje
  • UL FŠ

Dr. Francisco B. Ortego je po Expertscape četrti najpogosteje citirani raziskovalec telesne zmogljivosti na svetu. Na dogodku Fakultete za šport UL bo spregovoril o tem, kako močan in zanesljiv pokazatelj zdravja je v resnici telesna zmogljivost. Na dogodku bo predavala tudi vrhunska molekularna biologinja dr. Signe Altmäe.

Dr. Francisco B. Ortega bo na predavanju z naslovom Spremljanje telesne zmogljivosti otrok in mladostnikov v Evropi in po svetu (ang. Fitness assessment in youth at European and Global level) predaval o tem, zakaj se lahko telesna zmogljivost uporablja in razlaga kot neinvazivni biološki marker zdravja na regionalni, nacionalni in mednarodni ravni. Podrobneje bo predstavil tudi napredek na tem področju, od projekta ALPHA do iniciative FitBack, in o globalnem konsenzu o pomenu telesne zmogljivosti, ki pravkar nastaja. 

Njegovo predavanje bo v Veliki predavalnici Fakultete za šport UL (UL FŠ), udeležite se ga lahko tudi po spletu na Zoom povezavi

Ob 17.30 bo sledilo predavanje Dr. Signe Altmäe z naslovom Uvod v genetiko v kineziologiji (ang. Introduction to genetics in sport sciences). 

Preberite več o predavanju dr. Signe Altmäe.