Datum dogodka: do

Lokacija dogodka: Galerija DobraVaga, Adamič-Lundrovo nabrežje 5, Ljubljana

Oznaka dogodka

  • kULturnica
  • Razstava
  • Umetnost
  • UL ALUO

13. junija 2024 se je v galeriji DobraVaga odprla razstava ZINE ČITALNICA / Gramfall: Enigmatična metropola, predstavitev skupinskega zina študentk in študentov smeri Ilustracija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO).

Razstava je na ogled do 13. julija 2024. Vstop prost.

O razstavi

Mesto Gramfall, skrito v večnem somraku, je kraj poln skrivnosti in nadnaravnih pojavov. Mesto obvladuje vseprisotna korporacija Gramfall, njegovo ime in identiteta pa sta neločljivo povezana s tem senčnim konglomeratom. Vpliv korporacije se razteza na vsak vidik življenja, predvsem preko njene prekomerne in nenavadne oglaševalske kampanje, ki prežema urbano pokrajino. Neonski panoji in holografski zasloni prebivalce bombardirajo s subliminalnimi sporočili, kar zagotavlja pokorne in nadzorovane subjekte.

Kljub – ali morda prav zaradi – teh bizarnih pojavov Gramfall uspeva v stanju kaotične harmonije. Njegovi prebivalci, čeprav manipulirani in zatirani, krmarijo po svoji nenavadni resničnosti z občutkom resignirane sprejetosti. Meje med naravnim in nadnaravnim se zamegljujejo, zaradi česar je Gramfall mesto, kjer se lahko zgodi karkoli in kjer nič ni resnično tako, kot se zdi.

Avtorice in avtorji: Vanja Flis, Jasmina Grobin, Jure Hüll, Tinkara Kovačič, Maša Ličen, Manca Matelič, Tommy Myles, Žan Zupan

Mentor: doc. Matej Stupica

Zin je bil natisnjen v Zinko Tičku s pomočjo Leona Zuodarja.