Datum dogodka: do

Lokacija dogodka: Univerza v Ljubljani Kongresni trg 12, Ljubljana

Oznaka dogodka

 • Predavanje
 • Konferenca

2. mednarodna konferenca o komuniciranju znanosti bo tokrat posvečena komuniciranju podnebne krize in ekstremnih vremenskih dogodkov. Konferenca, ki jo organizirajo Univerza v Ljubljani, spletna revija Alternator in Muzeji in galerije mesta Ljubljana, združuje strokovnjakinje in strokovnjake na področju prakse, raziskovanja, usposobljanja ali izobraževanja komuniciranja znanosti (in sorodnih področij). Konferenca bo v angleškem jeziku.

 • UL
 • Alternator.png
 • mgml.png

Gostujoči predavatelji

 • James Painter, Inštitut Reuters, Univerza Oxford,
 • Anastasia Denisova, Westminster University, 
 • Matjaž Ličer, Agencija RS za okolje in Nacionalni inštitut za biologijo, 
 • Tjaša Pogačar, Univerza v Ljubljani.

Program

Prvi osnutek programa konference bo objavljen v začetku septembra.

Navodila za pot

Navodila za pot najdete tukaj

Enotna mestna kartica URBANA

URBANA omogoča brezgotovinsko plačilo vožnje z avtobusi LPP na mestnih, integriranih in medkrajevnih linijah ter z električnim vlaksem Urbanom. Z njo lahko plačate tudi parnirnino na belih conah, garažnih hišah in parkiriščih v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice ter storitve Mestne knjižnice Ljubljana. 

 • Plačate lahko tudi vožnjo z vzpenjačo na Ljubljanski grad, vodenja in ostale dogodke v organizaciji Javnega zavoda Ljubljanski grad. 
 • Z njo lahko plačate vožnjo z mestnim kolesom BicikeLJ in vožnje z električnimi vozili LPP. 

Nakup URBANE

URBANO lahko kupite v večini časopisnih kioskov in trafik, na poštah, v turističnih informacijskih centrih ter na potniških blagajnah javnega podjetja LPP. Kartico lahko napolnite na prodajnih mestih ali pa na t. i. Urbanomatih, avtomatih zelene barve, ki stojijo na različnih krajih v mestu, večinoma ob avtobusnih postajališčih. Polnjenje računa na avtomatih je mogoče z gotovino, kreditno ali debetno kartico. 

Kartica stane 2 evra, napolnite jo s poljubnim zneskom (največ 50 evrov), in tako plačujete vožnjo z mestnimi avtobusi. Kot kratkočasni obiskovalci lahko URBANO vrnete na mesto nakupa in pod pogojem predložitve računa prejmete vračilo nakupa kartice, torej 2 evra. 

Cena ene vožnje z avtobusi LPP v območju mesta je 1,30 evra. S kartico Urbana lahko v roku 90 minut od plačila vožnje prestopate brezplačno. Vožnjo z avtobusom lahko plačate tudi s plačilno kartico, torej brez uporabe Urbane, vendar pa v tem primeru ne morete brezplačno prestopati.

Mobilna aplikacija URBANA

Uporabniki Urbane lahko na svoje pametne telefone s sistemom Android ali iOS namestite mobilno aplikacijo Urbana, ki služi kot virtualna kartica.

Turistična kartica Ljubljane

Turistično kartico Ljubljane se lahko v celotnem obdobju trajanja kartice brezplačno vozite z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Ko vstopite na avtobus, preprosto potrdite vožnjo tako da približate kartico čitalcu.

Namestitve (v bližini)