Usposabljanje vključuje predavanja, delo v skupinah, seminarje in možnost udeležbe na terenskem pouku. Predavanja bodo organizirana na Biotehniški fakulteti UL in na platformi Webex. 

Udeleženci, ki bodo uspešno opravili usposabljanje, bodo prejeli potrdilo o opravljenem usposabljanju za mikrodokazilo v višini 3 ECTS, ki služi kot potrdilo o pridobljenih kompetencah. Udeleženci potrebujejo najmanj končano srednješolsko izobrazbo in delovno znanje angleškega jezika (za morebitno uporabo tuje literature pri izobraževanju).

Vsebina predavanj

  1. Uvod v učni program, način dela in aktivnosti
  2. Koncept, ravni in načela trajnostnih prehranskih sistemov
  3. Trajnostni prehranski sistemi, kriteriji in izzivi prehranskih sistemov na poti k trajnosti 
  4. Načela krožnega gospodarstva in krožnih poslovnih modelov v prehranskem sistemu
  5. Temeljna načela trajnostne organiziranosti poslovnih procesov
  6. Pristopi za krepitev energetske in snovne učinkovitosti v verigi preskrbe s hrano
  7. Omogočitvene tehnologije za krepitev trajnosti prehranskih sistemov
  8. Trajnostni prehranski sistemi: preučevanje pomena hrane v družboslovju
  9. Terenski pouk: Primeri dobre prakse

Prijavite se lahko preko prijavnega obrazca do zapolnitve mest oziroma najpozneje do 5. februarja 2025. Število udeležencev je omejeno. Usposabljanje je brezplačno.

Krajše izobraževanje in usposabljanje izvajajo: UL BF, UL FE, UL EF, UL FS, UL FDV in UL FF. 

Za dodatne informacije se obrnite na marija.tomsic@bf.uni-lj.si. 

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

  • RS MVZI
  • UL
  • Načrt za okrevanje in odpornost
  • Financira Evropska unija (NextGenerationEU)