Zeleni prehod in okoljska pismenost v prehranskem sistemu
Datum dogodka: do
Lokacija dogodka: UL BF in platforma Webex
Krajše izobraževanje in usposabljanje je namenjeno pregledu vidikov trajnosti v okviru prehranskih sistemov in pridelavi hrane. Udeleženci bodo spoznali naravoslovne, ekonomske in družbene vidike ter ključne teme, kot so energetika, tehnologija in inovacije.
Usposabljanje vključuje predavanja, delo v skupinah, seminarje in možnost udeležbe na terenskem pouku. Predavanja bodo organizirana na Biotehniški fakulteti UL in na platformi Webex.
Udeleženci, ki bodo uspešno opravili usposabljanje, bodo prejeli potrdilo o opravljenem usposabljanju za mikrodokazilo v višini 3 ECTS, ki služi kot potrdilo o pridobljenih kompetencah. Udeleženci potrebujejo najmanj končano srednješolsko izobrazbo in delovno znanje angleškega jezika (za morebitno uporabo tuje literature pri izobraževanju).
Vsebina predavanj
- Uvod v učni program, način dela in aktivnosti
- Koncept, ravni in načela trajnostnih prehranskih sistemov
- Trajnostni prehranski sistemi, kriteriji in izzivi prehranskih sistemov na poti k trajnosti
- Načela krožnega gospodarstva in krožnih poslovnih modelov v prehranskem sistemu
- Temeljna načela trajnostne organiziranosti poslovnih procesov
- Pristopi za krepitev energetske in snovne učinkovitosti v verigi preskrbe s hrano
- Omogočitvene tehnologije za krepitev trajnosti prehranskih sistemov
- Trajnostni prehranski sistemi: preučevanje pomena hrane v družboslovju
- Terenski pouk: Primeri dobre prakse
Prijavite se lahko preko prijavnega obrazca do zapolnitve mest oziroma najpozneje do 5. februarja 2025. Število udeležencev je omejeno. Usposabljanje je brezplačno.
Krajše izobraževanje in usposabljanje izvajajo: UL BF, UL FE, UL EF, UL FS, UL FDV in UL FF.
Za dodatne informacije se obrnite na marija.tomsic@bf.uni-lj.si.
Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.