Izgube hrane in odpadna hrana: vzroki za nastanek in možnosti za zmanjšanje
Datum dogodka: do
Lokacija dogodka: UL BF
Krajše izobraževanje je namenjeno strokovni nadgradnji znanja o preprečevanju izgub in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano.
Namen krajšega izobraževanja je strokovna nadgradnja znanja s področja preprečevanja izgub in odpadne hrane za vse zaposlene v verigi preskrbe s hrano. Udeleženci bodo osvojili ali osvežili temeljne pojme in definicije s področja odpadne hrane ter se seznanili z aktualno zakonodajo in primeri dobrih praks z vidika krožnega gospodarstva. Spoznali bodo vzroke za nastanek odpadne hrane ter tehnološke, mikrobiološke in senzorične pristope za njihovo zmanjšanje na različnih ravneh verige preskrbe s hrano. Poudarki vsebine predavanj bodo prilagojeni znanju in zanimanju udeležencev.
Izobraževanje bo vključevalo predavanja, praktične vaje, strokovno ekskurzijo, samostojno delo in samostojen projekt.
Pričakovana znanja za vključitev v učni program:
- osnovno poznavanje pojmov in procesov v verigi preskrbe s hrano,
- osnovno poznavanje angleškega jezika,
- vsaj 5. raven izobrazbe (SOK) (EOK raven 4) ali eno leto delovnih izkušenj v verigi preskrbe s hrano.
Udeleženci, ki bodo uspešno opravili krajše izobraževanje in usposabljanje, bodo prejeli potrdilo o opravljenem usposabljanju za mikrodokazilo v višini 3 ECTS, ki služi kot potrdilo o pridobljenih kompetencah.
Prijavite se lahko preko prijavnega obrazca do zapolnitve mest oziroma najpozneje do 14. februarja 2025. Število udeležencev je omejeno.
Izobraževanje je brezplačno.
Več informacij o krajšem izobraževanju in usposabljanju.
Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.