Datum dogodka: do

Lokacija dogodka: Rektorat UL, Kongresni trg 12, Ljubljana

Vabimo vas k udeležbi na delavnico »Izvedba fokusnih skupin v pomoč procesu samoevalvacije«, ki jo bo izvedla red. prof. dr. Valentina Hlebec (UL FDV), in sicer v štirih različnih terminih na Rektoratu Univerze v Ljubljani (UL), Kongresni trg 12, Ljubljana.

Razpoložljivi termini:

1. termin: ponedeljek, 17. junij 2024, od 9.00 do 13.00 v Vogalni sobi, Rektorat UL

2. termin: četrtek, 20. junij 2024, od 10.30 do 14.30 v Dvorani Ivana Hribarja, Rektorat UL

3. termin: torek, 10. september 2024, od 11.00 do 15.00 v Vogalni sobi, Rektorat UL

4. termin: torek, 17. september 2024, od 11.00 do 15.00 v Vogalni sobi, Rektorat UL

Valentina Hlebec je redna profesorica za področje sociologije. Zaposlena je na Fakulteti za družbene vede, ker je predavateljica pri predmetih s področja družboslovne metodologije. Je tudi skrbnica študijskega področja Družboslovna metodologija na doktorskem študijskem programu Humanistika in družboslovje. Raziskovalno se ukvarja z metodologijo in tudi s sociologijo staranja.

Fokusne skupine so eno od pogostih in zelo uporabnih orodij za pridobivanje kvalitativnih podatkov z različnimi raziskovalnimi in razvojnimi cilji (npr. poglobljeno raziskovanje ene ali manjšega števila tem, oblikovanje in/ali testiranje anketnega vprašalnika itd.).

Na štiriurni delavnici, ki bo potekala v dveh delih, boste najprej spoznali oziroma poglobili znanje o tem, kaj so osnovne značilnosti fokusnih skupin, kaj so njihove prednosti in slabosti ter kako jih pripravimo (kaj so cilji, koliko jih izpeljemo, kakšna je optimalna sestava skupin, kako pripravimo vprašanja, kako načrtujemo logistiko izvedbe skupin) in izpeljemo. V drugem delu delavnice pa bo izvedeno praktično delo v skupinah s poudarkom na igri vlog in simulaciji priprave ter izvedbe fokusne skupine.

Komu je delavnica namenjena?

Usposabljanje je namenjeno pedagogom_injam, raziskovalcem_kam in ostalim zaposlenim, ki so na različnih ravneh vključeni_e v procese samoevalvacije ali pa jih tematika delavnice zanima in bi o njej želeli_e izvedeti več.

Cilji delavnice:

  • udeležence_ke opremiti s kompetencami za samostojno pripravo, izvedbo in analizo fokusnih skupin ter
  • pridobitev in/ali osvežitev znanj o tem, zakaj in kako si s fokusnimi skupinami lahko pomagamo pri procesu samoevalvacije in nasploh pri pridobivanju mnenj študentov_k npr. o izvedbi predmetov in študijskih programov.

Število mest na posamezni delavnici je omejeno zaradi interaktivnega načina in praktičnih oblik dela.

Prijava:

Vljudno vabljeni k prijavi na UL portalu POPR.

Navodila za prijavo oziroma registracijo v portal POPR:

  • Zaposleni_e Univerze v Ljubljani, ki ste že registrirani v portal POPR: kliknite na povezavo in izberite skupino Zaposleni UL. Tam se prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom, ki ste si ga izbrali za POPR.
  • Zaposleni_e Univerze v Ljubljani, ki še niste registrirani v portal POPR: kliknite na povezavo in izberite skupino Zaposleni UL, nato pa na modri gumb Registracija, kjer izpolnite podatke v obrazcu. Po prejetju potrditvenega sporočila se boste lahko v portal prijavili s predhodno izbranim uporabniškim imenom in geslom. Razpis boste našli med objavljenimi dogodki. Opomba: Portal (še) ni povezan z digitalno identiteto UL.
  • V primeru težav s prijavo pišite na popr@uni-lj.si.