Oznaka:

  • Pisarna za prenos znanja
  • Raziskovanje

Datum objave:

Ste zamudili Eutopia-Train spletno delavnico o sodelovanju med univerzo in industrijo? Na YouTube kanalu Pisarne za prenos znanja je video posnetek že na voljo.

20. februarja 2023 je potekala spletna delavnica Sodelovanje med univerzo in industrijo – pogled podjetja. Namen tega praktičnega izobraževanja je raziskovalcem in doktorskim študentom omogočiti boljše razumevanje industrijske miselnosti, industrijskih razvojnih procesov in kako začeti pogovore s podjetji.

Te teme so predstavili:

  • dr. Janez Rihtaršič, direktor razvoja, Domel d.o.o.

podjetju Domel: Domel je inovativno podjetje, ki več kot tretjino svojega letnega prometa doseže s prodajo izdelkov, razvitih v zadnjih treh letih. Podjetje sodeluje z razvojnimi oddelki številnih mednarodnih podjetij, univerz in inštitutov. Tako Domelovi izdelki kot njegove tehnologije in orodja so večinoma rezultat lastnih razvojnih in proizvodnih dejavnosti, ki jih nadgrajujejo v sodelovanju z zunanjimi partnerji.

  • prof. dr. Andrej Kos, vodja Laboratorija za telekomunikacije, Fakulteta za elektrotehniko.

Predsednik komisije za inovacije Univerze v Ljubljani. Raziskovalec na področju IT/digitalizacije.

  • Katja Cergol, LLM, Pisarna za prenos znanja, Univerza v Ljubljani.

V pisarni zagotavlja pravno pomoč pri zaščiti in izkoriščanju intelektualne lastnine. Po izobrazbi je pravnica z opravljenim pravniškim državnim izpitom in izpitom za zastopnika za modele in znamke.