Oznaka:

  • EUTOPIA

Datum objave:

Univerza v Ljubljani, kot del Zveze EUTOPIA, vabi raziskovalke in raziskovalce k prijavi na razpis Akademija mladih vodij oz. »Young Leaders Academy« (YLA). Namen razpisa je podpreti izmenjave med raziskovalci YLA in njihov poklicni razvoj.

Razpis je namenjen raziskovalkam in raziskovalcem od 2 do 12 let po zaključku doktorata, ki so zaposleni na eni izmed partnerskih univerz zveze EUTOPIE: Univerzi v Ljubljani, Univerzi v Warwicku, Univerzi CY Cergy Paris, Univerzi v Göteborgu, Univerzi Vrije Bruselj, Univerzi Pompeu Fabra v Barceloni, Univerzi NOVA Lizbona, Univerzi Ca’ Foscari v Benetkah, Tehniški univerzi Dresden in Univerzi Babeş-Bolyai v Cluju.  Člani YLA bodo imenovani za obdobje dveh let. Univerza v Ljubljani bo med vsemi prijavami izbrala do dva kandidata, ki jih mora potrditi še Komisija YLA na ravni Zveze EUTOPIA. Izbran kandidat oz. kandidata bosta svoj mandat začela z novembrom 2023. Izbranemu kandidatu ali kandidatoma bomo namenili sredstva za mobilnost v višini 5000€. 

Člani YLA bodo sestavljali skupnost perspektivnih neodvisnih voditeljev raziskovalcev na ravni Zveze EUTOPIA, ki spodbujajo in delijo evropske vrednote in vizijo zveze o medsebojno povezanem akademskem okolju. YLA je priložnost za člane, da: 

  • razvijejo vodstvene sposobnosti na področju raziskovanja s pomočjo posebnega programa usposabljanja;   
  • sodelujejo v interdisciplinarnih izmenjavah in mreženju, tako z drugimi člani YLA kot s širšo raziskovalno skupnostjo EUTOPIA;   
  • začnejo raziskovalno sodelovanje v okviru Zveze EUTOPIA;   
  • prispevajo k razvoju na izzivih zasnovanih učnih enot za študente; 
  • delujejo kot ambasadorji Zveze EUTOPIA.   

Več podrobnosti najdete tukaj.  

Izpolnjeno prijavnico pošljite na elektronski naslov: eutopia.more@uni-lj.si (v PDF obliki), skupaj z akademskim CV-jem in morebitnimi pismi podpore. Prijava je možna do vključno 21. 6. 2023. 

Foto: Unsplash