Oznaka:

  • Obštudijske dejavnosti
  • UL FRI

Datum objave:

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani se je v ponedeljek, 24. julija 2023, začela prva Evropska poletna šola umetne inteligence, ESSAI & ACAI, na kateri 60 vrhunskih predavateljev predaja svoje znanje več kot 500 udeležencem iz 42 držav. Konferenca posebno pozornost namenja tudi uporabi umetne inteligence v znanosti.

Na slovesnosti ob uradnem odprtju poletne šole je zbrane med drugim nagovorila tudi predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar, in poudarila pomen poletne šole kot foruma za reševanje številnih vprašanj, povezanih z razvojem umetne inteligence. Slavnostni govornik je bil dr. Jure Leskovec, slovenski računalnikar in podjetnik, ki deluje kot izredni profesor na Univerzi Stanford ter vodja raziskav pri podjetju Pinterest. Udeležence je pozdravil tudi prorektor za internacionalizacijo in kakovost Univerze v Ljubljani prof. dr. Boštjan Markoli

Dogodek, ki ga gosti Slovensko društvo za umetno inteligenco (SLAIS) v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Institutom »Jožef Stefan« in Univerzo na Primorskem, ne bo le odlična priložnost za razprave o umetni inteligenci, njenih prednostih in izzivih, temveč tudi za krepitev slovenske raziskovalne skupnosti, ki že sedaj zaseda sam vrh raziskav na področju umetne inteligence.

Poletna šola se bo nadaljevala vse do petka, 28. julija 2023. V tem času udeležence čaka 36 različnih tečajev, predavanj in dve okrogli mizi, ena z naslovom »Umetna inteligenca za znanost« in druga z naslovom »Umetna inteligenca za družbo«.