Oznaka:

  • Trajnostni razvoj
  • CTR 12

Datum objave:

Konec decembra smo na Univerzi v Ljubljani gostili dve skupini francoskih študentk marketinga iz Univerze Angers, ki so v sklopu študijskega projekta pri praktičnem usposabljanju spoznavale Ljubljano kot trajnostno destinacijo. Osrednji namen njihovega projekta, ki temelji na izkustvenem učenju, je bil raziskati, kako se takšne turistične poti lotiti na čim bolj trajnosten način in pri tem upoštevati čim več vidikov, ki k temu (ne)posredno prispevajo (npr. izbira prevoza, destinacije, nastanitve, aktivnosti na potovanju).

Tudi zbiranja sredstev za potovanje so se pod vodstvom mentorjev_ic lotile s prodajo okolju prijaznih in lokalnih izdelkov. Projekt so zaključile s pripravo marketinške kampanje, osredotočene na promocijo izbrane destinacije kot trajnostne destinacije. 

Ob njihovem obisku Rektorata Univerze v Ljubljani smo jim predstavili aktivnosti in izzive na področju trajnostnega razvoja na Univerzi v Ljubljani in njene aktivnosti na področju spodbujanja mednarodnih izmenjav. Pogovarjali smo se tudi o izkušnjah z vključenostjo študentov v projekte s področja trajnostnosti na obeh univerzah.