Oznaka:

  • Vseživljenjsko učenje in mikrodokazila

Datum objave:

Na Univerzi v Ljubljani smo z novim letom v okviru projekta NOO ULTRA začeli z uvajanjem testnih usposabljanj z mikrodokazili.

Na Univerzi v Ljubljani smo z novim letom v okviru NOO ULTRA (Univerza v Ljubljani za trajnostno družbo) aktivno začeli z uvajanjem testnih usposabljanj z mikrodokazili. V četrtek, 25. januarja 2024 je potekala 2. seja Programskega sveta za mikrodokazila, na kateri je bilo potrjenih več učnih programov.

V okviru pilotnega projekta Pozicioniranje, navigacija in prenos časa v digitalni družbi, ki ga koordinira Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, so bili sprejeti učni programi: Modul A1: Geodezija in geoinformatika – nižji nivo, Modul A2: Geodezija in geoinformatika – višji nivo in Modul B: Elektrotehnika.

V okviru pilotnega projekta Program usposabljanja za zeleni in digitalni prehod v trajnostno družbo, ki ga koordinira Fakulteta za družbene vede, sta bila potrjena učna programa Digitalna diplomacija in Trajnostna in družbeno odgovorna reciklaža kovinskih odpadkov v jeklarski in aluminijski industriji.

V okviru pilotnega projekta Sistemski pristop k vseživljenjskemu učenju za potrebe gospodarstva, uvedba mikrodokazil in prenos v študijske programe, ki ga koordinira Fakulteta za elektrotehniko, je bil potrjen učni program Razvoj decentraliziranih rešitev: Osnove blokovnih verig in platform za industrijo.

Tudi v naslednjih mesecih bo Programski svet za mikrodokazila obravnaval več predlogov za učne programe in nadaljeval s svojim delom na področju razvoja sistema mikrodokazil.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

  • RS MVZI
  • UL
  • Načrt za okrevanje in odpornost
  • Financira Evropska unija (NextGenerationEU)