Oznaka:

  • Obštudijske dejavnosti
  • UL AG
  • UL AGRFT

Datum objave:

Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani v sodelovanju s članicami UL, Kulturnim bazarom in Študentskim domom Ljubljana, vabi na pester program kulturno-umetniških dogodkov. Na dogodkih bo mogoč vpogled v kulturno dogajanje in udejstvovanje študentk, študentov, zaposlenih ter alumnov UL. Dogodki so brezplačni in dostopni vsem študentkam, študentom, zaposlenim ter alumnom UL. Na dogodkih, kjer so mesta omejena, je zahtevana prijava.

Spored dogodkov

Predstave študentk in študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani

Avtorski projekt QR koda1., 2. in 3.3.2024, 19.00, Študijski oder 4, UL AGRFT (Aškerčeva 5). Obvezna potrditev prisotnosti na rezervacije@agrft.uni-lj.si

Gledališka predstava Simona Semenič: medtem ko skoraj rečem še ali prilika o vladarju in modrosti15. in 16. 3. 2024, 19.00, Velika dvorana UL AGRFT (Aškerčeva 5). 

Obvezna potrditev prisotnosti na rezervacije@agrft.uni-lj.si

Avtorski projekt Instalacija,16. in 17.3.2024, 19.00 v prostorih UL AGRFT, Aškerčeva 5,obvezna potrditev prisotnosti na rezervacije@agrft.uni-lj.si

Projekcija kratkih igranih in dokumentarnih filmov UL AGRFT, 18.3.2024, 19.00, kinodvorana UL AGRFT, Aškerčeva 5

  1. Kratki igrani film Alenka – nagrada za študentski film na 26. Festivalu slovenskega filma; Irgl Kristian (režija), Karin Petrič (direktorica fotografije), Timotej Cvirn (montaža).
  2. Kratki igrani film Hoffmanov zakon – Prešernova nagrada UL AGRFT za režijo in filmsko fotografijo; Kogoj Aleksander (režija), Izidor Čok (direktor fotografije), Ambrož Pivk (montaža).
  3. Kratki dokumentarni film Domčani; Štern Jure (režija), Klemen Lorber (direktor fotografije), Rožana Švara (montaža).
  4. Kratki dokumentarni film Impulz; Šifrer Lara (režija), Veronika Francesca Štefančič (direktorica fotografije), Neža Tretnjak (montaža).

Koncerti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani in koncert Akademske folklorne skupine France Marolt

  • Koncerti Akademije za glasbo najdete tukaj

Skupni koncert študentov orgel Glasbene akademije Univerze v Zagrebu in Oddelka za sakralno glasbo UL AG, 4. 3. 2024 ob 18.00, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.

Koncert Solo e da camera: prof. Vasilij Meljnikov, violina in Eva Dolinšek, čembalo, 5. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.

Koncert Solo e da camera: Godalni kvartet in sekstet klarinetov, 8. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Tria Lorenz. Vstop prost.

Skupni orgelski koncert študentov sakralne glasbe UL AG in Inštituta za cerkveno glasbo KBF v Zagrebu, 11. 3. 2024 ob 18.00, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.

Koncert Solo e da camera: doc. Nuška Drašček, prof. Barbara Jernejčič Fürst, doc. Theresa Plut, prof. Matjaž Robavs, 13. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.

Koncert Tutti: Dekliški pevski zbor UL AG, 15. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.

PRO ET CONTRA - Izmenjalni koncert študentov harmonike, 25. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Julija Betetta. Vstop prost.

Koncert Solo e da camera: Sofija Mihailović, flavta in Simeon Goshev, violina, 27. 3. 2024 ob 19.30, UL AG, Dvorana Tria Lorenz. Vstop prost.

Koncert Tutti: Simfonični orkester RTV Slovenija in solisti UL AG, 28. 3. 2024 ob 19.30, Slovenska filharmonija. Vstop prost.

  • Koncert Akademske folklorne skupine France Marolt, glasbeno plesni večer, 19. 3. 2024, 20.00, Rožna Kuhna (Svetčeva 9, 1000 Ljubljana) 

Akademska folklorna skupina France Marolt se bo v krajšem celovečerne koncertu predstavila z edinstvenim repertoarjem slovenskega ljudskega izročila. Občinstvu bodo predstavili reprezentativna, nagrajena in nova dela akademske folklorne skupine, ki so atraktivna tudi za širšo publiko, obenem pa želijo dokazati, da njihova tradicija ni nujno zastarela in izvajalsko konservativna, temveč jo je mogoče predstaviti tudi v mladi, drznejši in sveži preobleki.

Prijavite se lahko na portalu POPR.

Razstave, vodeni ogledi, odprta vrata kulturnih ustanov

Razstava mladega umetnika Vida SvetineGalerija Peti štuk (Filozofska fakulteta UL, 5. nadstropje), 1. 3. -1. 4. 2024. Več o avtorju preberite tukaj.

Razstava študentskih del 3. letnika Oddelka za likovno pedagogiko 2023/2024, 7. 3. - 4. 4 .2024, Galerija UL PEF (Kardeljeva ploščad 16)

Občutja v hiši mojega telesa, razstava študentov UL ALUO, v +MSUM do 5. 5. 2024

Od besede do podobe, razstava študentov ALUO skupaj z UL FA v MGBS do 7. 3. 2024

Ilustracije UL ALUO ob 2. obletnici mesečnika kULturnica v Galeriji UL, (Kongresni trg 12), do 21. 3. 2024

Ljubljanski trópi 2024, razstava študentov ALUO, v Botaničnem vrtu UL do 19. 4. 2024

Spletne umetniške zbirke UL ALUO najdete na tej povezavi

Predavanja, delavnice in drugo

Predavanje Kulturno-umetnostna vzgoja in predstavitev Kulturnega bazarja 7.3.2024,17.00, mala kulturna dvorana ŠDL, Svetčeva 9. Prijavite se prek portala POPR

Kulturni bazar, 20. 3. 2024, Cankarjev dom. Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2024 vključuje več kot štirideset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, zdravstva, sociale, okolja in prostora. 

Medfakultetno impro prvenstvo, 13., 20. in 27. 3. 2024, Knjižnica Otona Župančiča (Kersnikova 2)

Medfakultetno impro prvenstvo je vsakoletni projekt impro gledališča, kjer študenti in študentke predstavljajo fakultete Univerze v Ljubljani in se v študentsko obarvanih impro predstavah pomerijo za naslov najboljše študentske impro ekipe. Tokrat bo potekalo v Knjižnjici Otona Župančiča in s tem prostor učenja spremenil v prostor študentske sprostitve. Vabljeni na najbolj razburljivo, zabavno, interaktivno in čisto gledališko študentsko doživetje! Vstop na vse predstave je prost!

Glasbena monokomedija, Rok Šrklep: Recept za srečo, 26.3.2024, 20.00, Rožna Kuhna (Svetčeva 9)

Si srečen? Edino vprašanje, o katerem bi se zares morali pogovarjati, je tokrat preneseno na oder. Vprašanje, ki je delalo mnogo preglavic Aristotelu in ostalim največjim filozofom, bo poskušal razvozlati diplomiranec filofaksa. Glasbena monokomedija se loteva sreče in srečnosti na kar se da humoren, pa vseeno analitičen način. Skozi pesmi, osebne izkušnje in observacijski pogled skuša priti do sestavin, ki so potrebne za srečo. Pa mu bo na uspelo? Preverite in pridite na najbolj posrečeno monokomedijo pri nas.

Rok Škrlep je komik, ki je kljub svoji mladosti na stand up odrih prisoten že celo desetletje in ravno deseto obletnico nastopanja obeležuje s svojo drugo avtorsko monokomedijo. Po odlično sprejeti potopisni predstavi “Svetovne fore” se na slovenske odre vrača še bolj osebno, izpovedno in predvsem iskreno. Predstava je še en dokaz več, da tudi voditelj Malih sivih celic nima odgovorov na vsa vprašanja.

Prijavite se prek portala POPR.