Oznaka:

  • Alumniteka
  • Alumni

Datum objave:

Na tokratni Alumniteki se bomo pogovarjali o položaju raziskovanja v umetnosti. O tem, zakaj je pomembno gojiti tudi raziskovanje na področju umetnosti bosta spregovorili alumni, ki sta doktorat umetnosti pridobili v tujini.

Zakaj ne smemo pozabiti na umetniško raziskovanje? Kaj vse zajema raziskovanje v umetnosti? Kakšne so izkušnje raziskovanja v umetnosti iz tujine?

Na tokratni Alumniteki se bomo pogovarjali o položaju raziskovanja v umetnosti. Tako znanost kot tudi umetnost povezuje radovednost, želja po odkrivanju še neraziskanih področij. O tem, zakaj je pomembno gojiti tudi raziskovanje na področju umetnosti bosta spregovorili alumni, ki sta doktorat umetnosti pridobili v tujini.

Z letošnjim letom se tudi Slovenija postavlja na zemljevid držav, ki umetniškemu raziskovanju omogočajo enakovredno obravnavo kot vsem drugim znanstvenim (interdisciplinarnim) doktorskim študijskim programom. Po več kot desetih letih prizadevanj je bil septembra 2023 na Univerzi v Ljubljani akreditiran doktorski študijski program Umetnost, interdisciplinarni študij vseh šestih članic UL, ki poučujejo umetnost. Na Alumniteki bomo spregovorili tudi o tem, kakšen je položaj umetnosti pri nas v primerjavi s tujino in kakšne spremembe so se zgodile v preteklih letih ter kakšne se nam obetajo na tem področju v prihodnosti.

Z nami bodo:

  • doc.  dr. Polonca Lovšin
  • izr. prof. dr. Barbara Predan
  • prof. Sašo Sedlaček
  • dr. Apolonija Šušteršič

Pridružite se nam v četrtek, 28. marca 2024, ob 18. uri na UL ALUO (Tobačna 5, predavalnica 3).

Alumniteke so brezplačne in odprte za vse, zaželena je le predhodna prijava.

*****

Alumniteka je cikel pogovorov z alumni UL za alumne, študente, zaposlene UL ter vse druge željne spremljanja aktualnih tem. Organiziramo jih v sodelovanju s posamezno fakulteto ali akademijo UL. K pogovoru pa skušamo privabiti strokovnjake z raznolikih področij, da na izbrano temo pogledamo z različnih zornih kotov.