Oznaka:

  • UL BF

Datum objave:

Študentska sekcija Slovenskega prehranskega društva in Skupina za humano prehrano Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani vabita na dogodek celostne preventivne obravnave zdravja študentk in študentov. Na dogodku, ki bo 3. aprila 2024 ob 16.00 v prostorih dekanata Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (Jamnikarjeva 101), bodo strokovnjakinje in strokovnjaki predstavili štiri temelje preventive – duševno zdravje, telesna dejavnost, prehrana in preventivni zdravstveni pregledi.

Dogodek o celostni obravnavi zdravja bo izpostavil ključno vlogo preventivnih ukrepov pri ohranjanju zdravja in aktivnega življenja. Skozi strokovna predavanja, predstavitve preventivnih programov in interaktivne delavnice bodo imeli študentke in študenti priložnost pridobiti dragocene informacije o tem, kako lahko s preprostimi spremembami življenjskega sloga izboljšajo svoje zdravje in s tem zmanjšajo tveganje za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni kasneje v življenju.

Vabljeni strokovnjaki s področja prehrane, telesne dejavnosti, duševnega zdravja in zdravstva bodo delili svoje znanje in izkušnje, in predstavili preventivne programe na izbranih področjih. Udeleženke in udeleženci bodo spoznali, kako lahko s pestro in uravnoteženo prehrano, redno telesno dejavnostjo, skrbjo za duševno zdravje ter preventivnimi zdravstvenimi pregledi vplivajo na svoje zdravje, izboljšajo kakovost svojega življenja ter vplivajo na boljši učni uspeh.

Dogodek je brezplačen. Prijave so odprte do vključno 2. aprila 2024. Število mest je omejeno. 

Časovnica in prijavnica sta dostopni tukaj.

Za več informacij se obrnite na drustvostudentov.zp@gmail.com.

Dogodek organizira Študentska sekcija Slovenskega prehranskega društva s pomočjo skupine za humano prehrano Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in programa ZDAJ (NIJZ).