Oznaka:

  • Inovacije in prenos znanja
  • Raziskovanje

Datum objave:

Univerza v Ljubljani, v okviru evropskega združenja univerz Eutopia More in Rektorskega foruma Jugovzhodne Evrope in Zahodnega Balkana, organizira različne aktivnosti, dogodke in delavnice, vezane na aktualne teme. V četrtek, 4. aprila 2024 in v petek, 5. aprila 2024, je na Univerzi v Ljubljani, v okviru evropskega združenja univerz Eutopia More in Rektorskega foruma Jugovzhodne Evrope in Zahodnega Balkana, potekala tretja delavnica na temo inovacij in prenosa tehnologij.

Na dogodku so predstavniki Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ARiS, Vesna sklada, Univerze na Rijeki in Univerze v Ljubljani predstavili primere praks in izzive, s katerimi se soočajo, na področju inovacij in prenosa tehnologij ter znanja na njihovih institucijah. Drugi dan je bil namenjen delavnici oblikovanju in organizaciji dejavnosti in ekosistema KTO ter predstavitvi platforme za usklajevanje vrednotenja znanja.

Delavnice se je udeležilo 30 udeležencev iz 18 institucij: Univerza Sv. Cirila in Metoda, Univerza Haxhi Zeka, Univerza sv. Klimenta Ohridskega Bitola, Univerza na Reki, Univerza Goce Delcev, Nacionalni inštitut za kemijo, Univerza Babes Bolyai, Univerza v Ljubljani, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, Slovenska agencija za raziskave in inovacije, Alma Mater Europaea ECM, Univerza v Sarajevu, Univerza v Banja Luki, Vesna VC, Univerza v Prištini, Svet za regionalno sodelovanje (RCC), Univerza v Mariboru, Univerza v Kragujevcu.   

Več informacij o delavnici je na voljo v angleškem jeziku.