Oznaka:

  • Nagrade in priznanja
  • Doktorski študij

Datum objave:

Luka Kropivnik je vsestranski akademik in umetnik, diplomant slovenistike in rusistike, magister profesor slovenistike in zgodovine. Trenutno zaključuje dvopredmetni magistrski študij etnologije in kulturne antropologije ter primerjalne književnosti in literarne teorije. Vpisan je na doktorski študij etnologije, kulturne in socialne antropologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Njegovo znanje slovenistike, rusistike, zgodovine, etnologije in kulturne antropologije ter primerjalne književnosti, je bilo letos nagrajeno z zlatim znakom Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD).

"Česarkoli sem se lotil, sem jemal kot poskus. V času odraščanja sem se preizkusil v različnih stvareh, da bi našel nekaj, kjer lahko združim profesionalno plat in svoje zanimanje. To je zame folklorna dejavnost," je povedal v portretnem videoposnetku, ki so ga premierno predvajali na podelitvi nagrad.

Luka Kropivnik je minulo leto sodeloval tudi na M_Odru – odru poljudoznanstvenih predavanj, ki jih na Univerzi v Ljubljani organiziramo v sodelovanju z Muzej in galerije mesta Ljubljane (MGML). Predstavil je izsledke svoje magistrske naloge z naslovom Literarna produkcija Ivana Hribarja.

Prejemniku odličja iskreno čestitamo.

Njegov potret s podelitve nagrad si lahko ogledate tukaj.

Njegova predstavitev na M_odru je dostopna tukaj.