Oznaka:

  • Karierni centri
  • Alumniteka
  • Trajnostni razvoj
  • Alumni
  • CTR 12
  • CTR 13
  • CTR 2
  • CTR 3

Datum objave:

Koliko lahko k trajnosti prispeva posameznik? Kaj je širši miselni kontekst, ki lahko prepreči ali omogoči bolj trajnostne izbire? Kakšen je naš odnos do odpadkov in zavržene hrane? Ali lahko naše prehranjevalne navade vplivajo na trajnost? Kakšni so naši prehranski vzorci? Kako tudi iz trajnostnega vidika zagotoviti varno hrano in krmo?

Na tokratni Alumniteki se bomo posvetili trajnostnim prehranskim sistemom. Pogovarjali se bomo o tem, kaj uokvirja družbeno (ne)delovanje v povezavi s prehodom k bolj trajnostnim izbiram, kakšen je naš odnos do hrane in kakšne so naše prehranjevalne navede. Dotaknili se bomo tudi problematike zavržene hrane in odpadkov.

Z nami bodo:

  • izr. prof. dr. Andreja Vezovnik, FDV
  • Katja Sreš, Ekologi brez meja
  • asist. dr. Renata Marčič, FF
  • izr. prof. dr. Dan Podjed, ZRC SAZU
  • prof. dr. Tadej Malovrh, dr. vet. med.

Pridružite se nam v sredo, 24. aprila 2024, ob 19. uri v Edvardu (Igriška 5).

Aprilska Alumniteka je del Festivala hrane za možgane.

Alumniteke so brezplačne in odprte za vse, zaželena je le predhodna prijava.

*****

Alumniteka je cikel pogovorov z alumni UL za alumne, študente, zaposlene UL ter vse druge željne spremljanja aktualnih tem. Organiziramo jih v sodelovanju s posamezno fakulteto ali akademijo UL. K pogovoru pa skušamo privabiti strokovnjake z raznolikih področij, da na izbrano temo pogledamo z različnih zornih kotov.