Oznaka:

  • Obštudijske dejavnosti

Datum objave:

Na tradicionalnem Teku od faksa do faksa, ki ponovno povezal študentke, študente, zaposlene in alumne Univerze v Ljubljani, je letos teklo rekordnih 631 oseb.V rekreativnem teku so študenti, zaposleni in alumni Univerze v Ljubljani odtekli tri različno dolge trase (5, 10 ali 15 kilometrov), ki so speljane mimo vseh fakultet in akademij Univerze v Ljubljani s sedežem v Ljubljani.

Letos je na prizorišču starta in cilja v študentskem naselju Rožna dolina potekal tudi pester spremljevalni program. Sodelavci Rdečega križa Slovenije so na stojnici določali krvne skupine, vpisovali v bazo krvodajalcev in zainteresirane seznanjali z osnovami prve pomoči in s prostovoljskimi programi na področju dela z mladimi. 

V bazo krvodajalcev se je vpisalo kar 80 posameznikov. Krvno skupino je ekipa Rdečega križa Slovenije določila več kot 200 posameznikom. 

Tekači in njihovi navijači so se lahko vključili tudi v slackline in ultimate frizbi delavnico, odigrali igro namiznega nogometa in tenisa ali se preizkusili v strelastiki. 

Za osvežitev na progi 10 km so poskrbeli predstavniki Fakultete za šport UL in za osvežitev na progi 15 km predstavniki Fakultete za upravo UL. 

Celotna foto galerija Teka od faksa do faksa 2024 je dostopna na povezavi tukaj.

Tek od faksa do faksa je osrednji dogodek, ki poteka v sklopu meseca zdravja na Univerzi v Ljubljani. Na različnih dogodkih, delavnicah, tečajih in predavanjih imajo študentke, študenti in zaposleni na UL aprila priložnost okrepiti svojo psihofizično kondicijo in še dodatno poskrbeti za dobro počutje ter kakovost življenja.