Oznaka:

  • Inovacije in prenos znanja
  • Raziskovanje
  • EUTOPIA
  • UL MF

Datum objave:

Univerza v Ljubljani je v sodelovanju z Vrije Universiteit Brussel (VUB) začela z izvajanjem 3-letnega programa usposabljanja za raziskovalke in raziskovalce ter strokovne sodelavke in sodelavce. Usposabljanje je namenjeno izobraževanju in predstavitvi orodij za prijavo na razpise Horizon Europe. Na usposabljanju, ki je del aktivnosti projekta EUTOPIA_HEALTH, bodo sodelujoče in sodelujoči svoje projektne ideje izpolnjevali skozi postopek oddaje vlog.

Uvod v 3-letni program je bilo tridnevno usposabljanje, na katerem so udeleženke in udeleženci spoznali programe, na katere lahko prijavijo projekte s področja zdravja, s poudarkom na projektih Horizon Europe. Izbrani mentorji jim bodo naslednja tri leta nudili vso potrebno podporo in pomoč za uspešno prijavo. V program usposabljanja so, poleg raziskovalk in raziskovalcev, vključeni tudi strokovne sodelavke in sodelavci raziskovalnih in projektnih pisarn, ki bodo sodelujočim nudili administrativno podporo.

EUTOPIA_HEALTH je 5-letni projekt, ki se izvaja od začetka leta 2024. Cilj pobude, ki se financira v okviru razpisa HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-03, je izboljšati akademsko okolje v 'Widening' državah Zveze EUTOPIA, na področjih, povezanih z zdravjem. Cilj in namen projekta, ki je prilagojen trem državam – Romuniji, Sloveniji in Portugalski – je odpraviti razlike na področju evropskih raziskav, povezanih z zdravjem. Projekt nudi priložnosti za krepitev strokovnih in osebnih kompetenc, skozi mreženja in izmenjave pri projektnih partnerjih v tujini.

Dogodke, priložnosti in aktivnosti lahko spremljate tudi tukaj:

  • Sofinancira EU
  • Eutopia health.png