Oznaka:

  • Konferenca
  • Raziskovanje
  • UL NTF

Datum objave:

Na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani (UL NTF) so raziskovalke in raziskovalci, strokovnjakinje in strokovnjaki 11. in 12. aprila sodelovali na 9. konferenci informacijske in grafične tehnologije. Konferenco je organizirala Katedra za informacijsko in grafično tehnologijo UL NTF, pod pokroviteljstvom organizacije Ghent Workgroup.

Konferenca je ponudila priložnost za srečanje raziskovalk in raziskovalcev s področja grafičnih komunikacij, z namenom izmenjave znanj in razprave o priložnostih razvoja področja. Sodelujoče in sodelujoči so spregovorili o področju grafičnih komunikacij, multimedijev, oblikovanju spletnih in programskih aplikacij, tipografiji, tisku, 2D in 3D tehnologiji, fotografiji, videu, embalaži, ekologiji, založništvu in drugih sorodnih tematikah. Predstavili so tudi izvirne znanstvene, pregledne in strokovne prispevke, ki še niso objavljeni. 

V sklopu konference je bil organiziran tehnološki forum z naslovom Izzivi ohranjanja ravnovesja grafične industrije. Gostje in gosti so nagovorili tematike, kot so:

  • vpliv in prilagoditve naraščajočega povpraševanja po personaliziranih izdelkih in storitvah na tiskarsko industrijo,
  • prednosti in izzivi vključevanja umetne inteligence in avtomatizacije v tiskarsko industrijo ter
  • možnosti boljšega sodelovanja tiskarske industrije z izobraževalnimi ustanovami z namenom priprave študentov na prihodnje izzive in potrebe trga.

Več informacij in utrinkov o dogodku