Aprilska Alumniteka je potekala na temo trajnostnih prehranskih sistemov
Datum objave:
V okviru Festivala hrane za možgane je potekala tudi Alumniteka, na kateri smo se tokrat s strokovnjaki in alumni UL spraševali o tem, koliko lahko k trajnosti prispeva posameznik, kakšen je naš odnos do odpadkov in zavržene hrane ter kakšni so naši prehranski vzorci in prehranjevalne navade.
Z nami so bili:
- izr. prof. dr. Andreja Vezovnik, FDV
- Katja Sreš, Ekologi brez meja
- asist. dr. Renata Marčič, FF
- izr. prof. dr. Dan Podjed, ZRC SAZU
- prof. dr. Tadej Malovrh, dr. vet. med., VF
Nekaj modrosti spodaj, vabljeni pa, da prisluhnete celotnemu pogovoru:
- Ko bodo na voljo infrastrukturne rešitve, se bodo zgodile spremembe v glavah. Infrastrukturne rešitve se bodo pojavile, ko se bodo zgodile spremembe v glavah.
- Postajamo družba za enkratno uporabo.
- Skoraj polovica vse zavržene hrane nastane v gospodinjstvu.
- Izbirajmo lokalno, sezonsko, čim več rastlinskih živil in – bodimo zmerni.
Celoten pogovor si lahko poslušate na podcastu ali pa si ga kar ogledate na UL YT kanalu.