Za študentke in študente z določenim predznanjem slovenščine so v letnem semestru organizirali neformalna srečanja, na katerih so se lahko udeleženke in udeleženci s pogovorom znebili nelagodja pred komunikacijo v slovenščini in utrdili sposobnost izražanja. 

Za začetnike so ponovno organizirali tudi tečaj osnov slovenščine. Skupna neformalna druženja so prispevala k temu, da se ukrajinski študenti in študentke pri nas počutijo udobno in sprejeto, predvsem pa, da bodo v slovenščini lažje komunicirali s svojimi kolegicami, kolegi in profesoricami, profesorji.

S študentskim prostovoljstvom dokazujemo, da smo na Univerzi v Ljubljani medgeneracijsko zavezani solidarnosti in integraciji mednarodnih študentov in študentk v naše skupno učno in kulturno okolje.

Za morebitno dodatno podporo in pomoč lahko kontaktirate tudi mednarodne študente ambasadorje in študentki iz Ukrajine, ki študirata na naši univerzi. Več informacij

Druge možnosti za učenje slovenskega jezika

Leto plus: brezplačen program učenja slovenskega jezika za mednarodne študente in študentke v prvem letu dodiplomskega ali magistrskega študija.

Brezplačen spletni tečaj za samoučenje slovenščine Slonline.

Prosti dostop do učbenikov in delovnih zvezkov ter drugih vsebin za poučevanje slovenščine kot tujega jezika:

Učenje slovenskega jezika: za vas smo pripravili različne uporabne informacije in možnosti za pomoč pri učenju slovenskega jezika.