Oznaka:

  • Pisarna za prenos znanja
  • Raziskovanje

Datum objave:

Pridružite se nam na največjem slovenskem festivalu za grajenje inovacijske skupnosti in partnerstev med akademskim okoljem in gospodarstvom.

O festivalu UNI.MINDS

Letošnji festival UNI.MINDS tudi letos poteka pod okriljem »Meseca znanosti«, ki ga podpira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije. Festival ponuja vpogled v tehnologije in strokovno znanje raziskovalk in raziskovalcev Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem.

Povezovanje med akademsko sfero in industrijo raziskovalkam in raziskovalcem omogoča, da se seznanijo z resničnimi izzivi, s katerimi se soočajo podjetja. Tako se vzpostavljajo močna partnerstva, ki omogočajo iskanje inovativnih rešitev za specifične industrijske izzive, kar prispeva k napredku in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Izzivi slovenskih podjetij

Organizatorji letošnjega festivala UNI.MINDS vabijo podjetnice, podjetnike, raziskovalke, raziskovalce, znanstvenice, znanstvenike, študentke in študente ter druge zainteresirane, da oddate svoje inovativne predloge za reševanje enega ali več izzivov, ki so jih zastavila izbrana slovenska podjetja: HIDRIA Koper d.d., MARLES HIŠE MARIBOR d.o.o. in OLJARNA LISJAK d.o.o.

Ideje se zbirajo prek spletnega obrazca do 31. julija 2024.

Prejeti predlogi bodo posredovani podjetjem. Izbrane ideje bodo imele priložnost kratke 5-minutne predstavitve in povezovanja s predstavniki podjetij v okviru ekskurzij festivala:

  • 15. oktober 2024 – na lokacijah: HIDRIA KOPER d. d. in OLJARNA LISJAK d. o. o.
  • 17. oktober 2024 – na lokacijah: MARLES HIŠE MARIBOR d. o. o. in Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo – Univerza v Mariboru

Izbrani predlagatelji se boste lahko udeležili tudi brezplačne spletne delavnice za uspešno predstavitev (pitch) svoje ideje podjetnikom in sofinancerjem.

Postanite del inovacijske zgodbe in si zagotovite mesto med prvimi, ki bodo izvedeli več o prihajajočih priložnostih na UNI.MINDS 2024.

Za dodatne informacije so vam voljo na: gospodarstvo@uni-lj.si