Oznaka:

  • Obštudijske dejavnosti

Datum objave:

Mednarodni dan joge, ki ga obeležujemo 21. junija 2023, bomo na Univerzi v Ljubljani tradicionalno izvedli z vadbo joge na prostem. Na travniku v študentskem naselju v Rožni dolini bomo uravnotežili telo, um in misli. Na dogodek vabljeni tako študentke, študenti, kot alumni in zaposleni Univerze v Ljubljani.

Mednarodni dan joge bomo obeležili v sredo, 21. junija 2023, med 19.00 in 20.30, v študentskem naselju Rožna dolina, na travniku med študentskimi domovi in Univerzitetno športno dvorano Rožna dolina (Svetčeva 11). Dogodek se bo začel s kratkim pozdravnim nagovorom prorektorja Univerze v Ljubljani, prof. mag. Matjaža Drevenška, in njene ekscelence, gospe Namrate S. Kumar, veleposlanice Indije v Republiki Sloveniji.  

Dogodka se bo udeležil učitelj joge Praveen Satthidaran, ki prihaja iz južne Indije. Praktično znanje o ajurvedi in jogi je pridobil skozi tradicijo poučevanja učne metode. Pri uglednih indijskih učiteljih mojstrih se je usposabljal na področju južnoindijskih tradicionalnih borilnih veščin Thekkan Kalarippayattu in Adimurai, pa tudi joge. Zadnjih 23 let vadi in poučuje jogo. Trenutno sodeluje s slovenskim društvom joge, znanim pod imenom KAYA-kala Ayurveda. Društvo se posveča posredovanju indijskih tradicionalnih znanj ljubiteljem joge, zdravja in dobrega počutja v Sloveniji. Na dogodku bo sodelovala tudi Monika Morato, profesorica športne vzgoje.  

Program:

  • 19.00–19.30: Joga s Praveenom Satthidaranom
  • 19.30–20.30: Joga z Moniko Morato, prof. šp. vzg.

Vadba je primerna tako za začetnike, kot tudi tiste, ki jogo redno prakticirate. Na vadbo prinesite ustrezno podlogo za vadbo (armafleks, brisačo ali blazino). V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v veliki dvorani Univerzitetne športne dvorane Rožna dolina.

 

Prijava na dogodek