Članica

Biotehniška fakulteta

Področje

Stopnja

2. stopnja

Kreditne točke (ECTS KT)

3

Termin izvedbe

2. semester

Dan in ura

Sreda, od 16.00 do 20.00

Način izvedbe

Hibridno

Opis

Posebnosti zelenjadarske pridelave in iskanje tržnih vrzeli: obseg pridelave, vrste vrtnin in njihova ponudba. Gojenje manj znanih zelenjadnic iz skupine trajnic: pridelava hrena, rabarbare, artičoke. Tehnologije gojenja znanih dišavnic: pri tem so mišljene dišavnice, ki jih uporabljamo sveže v kulinariki kot npr. bazilika, drobnjak, vrtna kreša.., kjer se zelo uveljavlja gojenje v lončkih preko celega leta. Gojenje manj znanih enoletnih zelenjadnic: črni koren, zimski luk, sladki krompir, listnati ohrovt, listnati kitajski kapus, belušna zelena, stebelna solata... Različni načini gojenja kalčkov/kalic, mlade listnate zelenjave.