Članica
Biotehniška fakulteta
Področje
Stopnja
2. stopnja
Kreditne točke (ECTS KT)
3
Termin izvedbe
2. semester
Dan in ura
Sreda, od 16.00 do 20.00
Način izvedbe
Hibridno
Opis
Posebnosti zelenjadarske pridelave in iskanje tržnih vrzeli: obseg pridelave, vrste vrtnin in njihova ponudba. Gojenje manj znanih zelenjadnic iz skupine trajnic: pridelava hrena, rabarbare, artičoke. Tehnologije gojenja znanih dišavnic: pri tem so mišljene dišavnice, ki jih uporabljamo sveže v kulinariki kot npr. bazilika, drobnjak, vrtna kreša.., kjer se zelo uveljavlja gojenje v lončkih preko celega leta. Gojenje manj znanih enoletnih zelenjadnic: črni koren, zimski luk, sladki krompir, listnati ohrovt, listnati kitajski kapus, belušna zelena, stebelna solata... Različni načini gojenja kalčkov/kalic, mlade listnate zelenjave.