DOSTOPNOST TEHNOLOGIJ ZA NAVIDEZNO IN OBOGATENO RESNIČNOST V IZOBRAŽEVANJU

Datum: 26.03.2018
Kraj: Univerza v Ljubljani Fakulteta za elektrotehniko
Lokacija: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana


VISOKOŠOLSKE UČITELJE/ICE IN SODELVCE/KE VABIMO NA DELAVNICO:

Dostopnost tehnologij za navidezno in obogateno resničnost v izobraževanju 

 

IZVAJALEC: 

doc. dr. Jože Guna

Gregor Burger, mag. inž. el.

 

 

TERMIN: 

Delavnica bo potekala 26.3. od 12.00 do 16.00 v predavalnici AppLab na UL Fakulteti za elektrotehniko.

 

LOKACIJA: 

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

 

CILJI:  

Na delavnici se boste seznanili s tehnologijami navidezne (Virtual), obogatene (Augmented) in kombinirane resničnosti (Mixed Reality) ter možnostmi njihove uporabe v izobraževanju. Na primerih boste spoznali, kako dostopne in zrele so izbrane tehnološke rešitve, kako jih uporabimo ter kakšne priložnosti in izzive prinaša njihova uporaba. Izbrane tehnološke rešitve in opremo boste preizkusili osebno in skozi lastno izkušnjo oblikovali mnenje o uporabnosti.

 

 

IZVEDBA:

Predavanje s praktičnimi demonstracijami in osebnim preizkusom tehnoloških rešitev na primerih. 

Udeleženci bodo za udeležbo prejeli potrdilo o udeležbi. Usposabljanje poteka v okviru projekta »IKT v pedagoških študijskih programih Univerze v Ljubljani«, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

 

POVEZAVA DO PRIJAVNICE: Prijava

 

Število mest na delavnici je omejeno na 12. Po zaključeni fazi prijavljanja (23.3.2018) bodo udeleženci delavnice o sprejeti prijavi obveščeni, preostali pa bodo uvrščeni v čakalno vrsto.

 

Prijava poteka preko Sharepoint-a in je aktivirana preko aktivnega imenika vaše članice – za dostopanje uporabite svoje običajno uporabniško ime in geslo (kot npr. za vašo elektronsko pošto). Če se vam ob prijavi pokaže obvestilo »Kritična napaka«, vklopite »Združljivostni pogled«. To naredite tako, da kliknete »Orodja« -> »Nastavitve združljivostnega pogleda« -> »Dodaj« (s čimer se »uni-lj.si« prestavi v spodnje okno, kjer so dodana spletna mesta za združljivostni pogled). V kolikor imate tehnične težave pri prijavi preko Sharepoint-a, vas prosimo, da se najprej obrnete na pristojno osebo za informatiko na svoji članici.

 

ZA DODATNE INFORMACIJE pišite na e-naslov ikt-projekti@uni-lj.si.

 

Prijazno vabljeni!