kultura logo

Univerzo v Ljubljani poleg družboslovnih, naravoslovnih, humanističnih in tehniških fakultet, sestavljajo tudi tri umetniške akademije: Akademija za glasbo (AG), Akademija za gledališče, radio, film, televizijo (AGRFT) in Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). Svet za umetnost Univerze v Ljubljani tako sledi svojemu poslanstvu predstavljanja kulturnih dogodkov in dosežkov s področja umetnosti, ki želi obogatiti širšo akademsko skupnost (študente, profesorje in strokovno osebje), spodbujati nove oblike predstavitve umetniških del, krepiti okolje za sodelovanje izvajalcev umetniških in neumetniških študijskih programov ter spodbujati sodelovanje z domačimi in tujimi umetniki.

NAPOVEDUJEMO
ARHIV
POSLOVNIK O DELU
 

NAPOVEDUJEMO  

Razstava Skozi kostum spregovorim

Vabljeni na odprtje razstave z naslovom Skozi kostum spregovorim, ki ga pripravljajo študenti UL AGRFT pod mentorskim vodstvom prof. Janje Korun in asist. mag. Tine Kolenik. Odprtje bo v sredo, 16. oktobra 2019, ob 18. uri v Desnem atriju Mestne hiše Ljubljana. Razstavo posvečamo praznovanju stoletnice Univerze v Ljubljani in je nastala s pomočjo Sveta za umetnost Univerze v Ljubljani.

Razstava Skozi kostum spregovorim.jpg

 

TRANS-FORM:ACTION

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) vas vabi na

odprtje TRANS-FORM:ACTION, bienalne mednarodne razstave projekta TRANSFORM, ki bo v torek, 15. oktobra 2019, ob 19.00 v pritličju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, Ljubljana.

TRANSFORM je projekt povezovanja umetniških akademij Jugovzhodne Evrope, ki bienalno poteka že od leta 2009 in mladim ustvarjalcem na področju vizualnih umetnosti omogoča profesionalno predstavitev v okviru mednarodne skupinske razstave. V letu 2019, ob priložnosti 100-letnice Univerze v Ljubljani, je organizacijo razstave v Ljubljani prevzela UL ALUO. Sodelovali bodo študentke in študenti akademij iz Zagreba, Sofije, Bukarešte, Skopja, Istanbula in Ljubljane.

Razstava bo odprta od 15. oktobra do 17. novembra 2019, na več lokacijah v Muzejski četrti Metelkova (Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Slovenski etnografski muzej in Galerija Nočna izložba Pešak).

Pred odprtjem razstave bosta v sklopu projekta potekali tudi:

  • TRANSFORMACIJE, razstava ožjega izbora najboljših predlogov za celostno grafično podobo TRANS-FORM:ACTION, ki se v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi odpira v torek, 8. oktobra, ob 17.00;
  • PLACE IN TRANSFORMATION, delavnica z izbranimi študenti gostujočih partnerskih akademij (UL ALUO Erjavčeva, 4. 10.–15. 10.);

Sodelujoče akademije: Akademija likovnih umetnosti, Univerza v ZagrebuDržavna akademija umetnosti v SofijiDržavna univerza umetnosti v BukareštiFakulteta likovnih umetnosti, Univerza sv. Cirila in Metoda v SkopjuUniverza likovnih umetnosti Mimar Sinan v Istanbulu
Partnerji projekta: Univerza v LjubljaniMuzej sodobne umetnosti MetelkovaNarodni muzej Slovenije – MetelkovaSlovenski etnografski muzejKUD MrežaTAM-TAM d.o.o.
Vodji projekta: izr. prof. mag. Žiga Kariž in prof. Alen Ožbolt (UL ALUO)
Kuratorji: Boris Beja, Katja Felle, Staš Kleindienst

#TRANSFORM2019
Facebook
Instagram

TRANS