Kako prevzeti oz. aktivirati digitalno identiteto?

Digitalno identiteto UL-ID, to je uporabniško ime in geslo, prevzamete na ID portalu tako, da vnesete vaše osebne podatke: ime, priimek, datum rojstva, vpisna številka, fakulteta. Za prevzem morate dvakrat vnesti tudi geslo.

Pri vnosu imena in priimka bodite pozorni, da ju vnesete natanko tako, kot ste  ju navedli na vpisnem listu in sta shranjena v evidenci na akademiji oz. fakulteti. V polju Fakulteta izberite akademijo ozirom fakulteto, na katero se vpisujete oziroma ste vpisani. Novinci dobite vaše osebne podatke za prevzem zapisane na vabilu za prevzem, ki jih prejmete skupaj z vabilom za vpis, in jih brez sprememb vpišite v ustrezna polja.

Uporabniško ime je oblike

    ab1234(5)@student.uni-lj.si

Pri vnosu uporabniškega imena pazite, da uporabniškemu imenu ne sledijo znaki kot so npr. presledki ali pike, ki ste jih mogoče pomotoma prekopirali iz obvestila.

Prepričani ste, da svoje digitalne identitete niste Vi aktivirali oz. prevzeli

Študenti včasih pozabite, da ste v preteklosti že prevzeli in uporabljali identiteto, na primer zaradi dostopa do brezžičnega omrežja Eduroam, dostopa do knjižnic ali zaradi prenosa programske opreme. Če uporabljate Eduroam, pomeni, da ga uporabljate z digitalno identiteto UL-ID.

Ponovno poskusite prevzeti digitalno identiteto UL-ID na ID portalu.  Če ob prevzemu dobite obvestilo, da je vaše uporabniško ime že aktivirano, prijavite napako na ID portalu in vam bomo posredovali vaše uporabniško ime. Če ste digitalno identiteto UL-ID uspešno prevzeli, pa je težava odpravljena.

Pozabili ste uporabniško ime

V primeru pozabljenega uporabniškega imena prijavite napako na ID portalu in vam bomo posredovali vaše uporabniško ime. V polju Vrsta napake izberite Pozabil/a sem uporabniško ime.

Pozabili ste geslo

Če ste svojo digitalno identiteto UL-ID že prevzeli in poznate svoje uporabniško ime (npr. jn1234(5)@student.uni-lj.si), na ID portalu s funkcijo Pozabljeno geslo nastavite (»resetirate«) geslo na novo vrednost.

Želite spremeniti geslo

Svoje geslo za digitalno identiteto UL-ID, spremenite na ID portalu s funkcijo Sprememba gesla.

Vnesti morate uporabniško ime in trenutno geslo. Novo geslo morate zaradi preprečevanja tipkarskih napak vnesti dvakrat.

Želite preveriti pravilnost kombinacije uporabniškega imena in gesla

Pravilnost svoje digitalne identitete UL-ID oziroma kombinacije uporabniškega imena in gesla preverite na ID portalu s funkcijo Preverjanje uporabniškega imena in gesla. Če ste potrdili pravilnost digitalne UL-ID in imate še vedno težave s prijavo v programe, je vzrok težav drugje in se obrnite na skrbnika programa. Če se na primer še vedno ne morete prijaviti v spletni referat, se obrnite na sodelavce v študentskem referatu.