Mentorski sistem alumnov Univerze v Ljubljani povezuje alumne UL – strokovnjake na različnih področjih – s študenti absolventi in mladimi alumni, ki šele začenjajo svojo karierno pot. Sistem omogoča neposreden dostop do strokovnjakov v praksi, ki lahko pomagajo pri zaključni nalogi ali, če ste študij že zaključili, pri vaših prvih korakih na karierni poti. Trenutno je vzpostavljen mentorski program Alumni za študente, v prihodnosti pa načrtujemo še razširitev mentorskega sistema.

Untitled design (18).jpg

Mentorski program Alumni za študente

V letu 2024 nadaljujemo z novim ciklom mentorskega programa Alumni za študente. Mentorski program omogoča študentom UL, da spoznajo različna delovna mesta in se nato lažje odločijo, kakšni karierni poti bi sledili.

V osrčju projekta je osvetlitev delovnega mesta (job shadowing) - alumni bodo študentom za en dan ponudili vstop v svoje delovno okolje, kar bo študentom omogočilo, da se spoznajo njihovo delo, kar jim lahko pomaga pri njihovih nadaljnjih odločitvah za kariero.

Osvetlitev delovnega mesta (job shadowing) je metoda, pri kateri posameznik spremlja izkušenega zaposlenega in prek opazovanja prejme ključne informacije o poteku dela. Posameznik si hitro in enostavno ustvari mnenje o delovnem mestu, spozna delovni proces in zahtevana znanja ter kompetence.

Mentorstvo se lahko izvede v fizični ali virtualni obliki, načeloma je omejeno na 8 ur (ki pa se jih lahko razdeli tudi na dva ali več dni). Tako mentor kot mentoriranec sta povezana prek mentorskega programa na našem portalu alumniUL, kjer tudi sledita vsem mejnikom, ki jih morata opraviti in kjer najdeta vsa potrebna navodila za hitro in enostavno izvedbo mentorstva.

Osvežene informacije glede poteka mentorskega programa v letu 2024 bodo objavljene v kratkem.

Mentorski program Alumni za študente v letih 2022 in 2023

 • Sodelujoče članice 2022

  23

 • Zaključeni mentorski pari v 2022

  214

 • Sodelujoče članice 2023

  22

 • Zaključeni mentorski pari v 2023

  230