Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdrave peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja.

V nadaljevanju najdete gradiva, ki so lahko v pomoč študentom in drugim, ki ste se znašli v duševni stiski ter tistim, ki delate z osebami v duševni stiski. Med gradivi boste našli priročnike, priporočila, konkretne napotke, vire pomoči in podpore, video nasvete ter priporočeno literaturo. Namen gradiv je ponuditi osnovne informacije, ki vam bodo lahko v pomoč pri razumevanju stisk ter pri morebitnih usmeritvah na strokovno pomoč. Gradiva ne morejo nadomestiti strokovne obravnave. V kolikor ste v duševni stiski, se obrnite na strokovno pomoč.

 

  • Psihosocialna svetovalnica za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani 

    Usposobljeni so na področju različnih specialističnih, svetovalnih in (psiho)terapevtskih šol in imajo raznovrstne izkušnje pri nudenju psihosocialne pomoči. Več in informacij inmožnost prijave na pogovor najdete tukaj.
     
  • Na spletni strani NIJZ najdete seznam kontaktov oz. virov pomoči v duševni stiski.
     

*Gradiva bomo dodajali, dopolnjevali in nadgrajevali glede na potrebe študentov in zaposlenih. Če imate sami predlog za dopolnitev vsebine, nam ga lahko sporočite na .