Srčna UL je dobrodelna akcija, ki jo izvaja Univerza v Ljubljani v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Namen akcije je zbiranje finančnih sredstev za študentke in študente, ki so se zaradi posebnih osebnih okoliščin znašli v finančni stiski in posledično brez sredstev za preživetje.

Z zbranimi finančnimi sredstvi ogroženim študentkam in študentom Univerze v Ljubljani pomagamo pri premostitvi stisk, in sicer s sofinanciranjem najemnine in bivanjskih stroškov, nakupa živil in obleke, študijskega materiala ali študiju namenjene računalniške opreme.

V številkah

Po svojih močeh pri zbiranju sredstev za študente v stiski pomagamo zaposleni in študenti Univerze v Ljubljani, v veliko pomoč pa so nam tudi podpora in donacije podjetij. Sredstva se zbirajo neposredno na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki tudi sodeluje pri končni razdelitvi sredstev študentkam in študentom v finančnih stiskah. 

 • Zbrali smo več kot

  88.000

  evrov

 • Pomagali smo

  145

  študentkam in študentom

 • Pomagali smo

  23

  zaposlenim Univerze v Ljubljani

 • Leta 2023 zbrali

  6.500

  evrov na dobrodelnem koncertu Srčne UL

V sodelovanju

srcnaQR_pasica.png

Bodite srčni tudi vi!

Pošljite SMS sporočilo z besedilom SRCNAUL5 (prispevali boste 5 EUR) ali SRCNAUL10 (prispevali boste 10 EUR) na številko 1919.

Donacije podjetja: Za sklenitev SRČNA UL donatorske pogodbe nam pišite na srcna@uni-lj.si.

Prispevajte z nakazilom:
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
TRR DH: SI56 6100 0000 3512 232
Sklic: SI00 07-245104
Namen: POMOČ ŠTUDENTOM
Koda namena: CHAR

QR kodo odprite v mobilni banki in darujte poljubni znesek.

Zakaj zbiramo donacije

Več let živim v najemniškem stanovanju, moja mama je odvisnica od drog, je brezposelna in prejema denarno pomoč, oče pa živi v tujini in nimava stikov. Zato sem že vrsto let odvisna sama od sebe, preživljam se s študentskim delom, ki pa ga lahko zaradi zahtevnosti študija v večji meri opravljam le poleti.

Študentka

Opravljam dva študijska programa vzporedno, v kolikor ne bom imel dovolj denarja za osnovne življenjske potrebščine ter najemnino, bom primoran opustiti študij. Preživljal sem se z občasnim študentskim delom, a zaradi zdravstvenih težav sedaj tega ne morem početi.

Študent

Živim v študentskem domu, starša mi zelo težko pomagata finančno, saj sta invalidsko upokojena. Dodatne stroške imam s prilagojenimi tehničnimi pripomočki za slabovidne. To pa tudi predstavlja oviro pri študentskem delu, saj zaradi omejitev ne morem delati vsega.

Študentka

Med tednom prebivam v študentskem domu, saj je dom predaleč in bi porabil preveč stroškov. Starša sta ločena, zase skrbim sam, saj je mama šla v osebni stečaj, zato ji po svojih močeh pomagam s finančnimi sredstvi, ki jih zaslužim s študentskim delom.

Študent

Prihajam iz velike družine, podjetje staršev je propadlo, oba sta v osebnem stečaju, živimo v hiši, na katero je pisana hipoteka, rubežniki so nas že večkrat obiskali, vzeli so vse, razen najnujnejših življenjskih pripomočkov. Skupaj se trudimo za boljši jutri.

Študentka

Že od srednje šole skrbim sam zase, starša mi finančno ne moreta dosti pomagati. Živim v najemniškem stanovanju, skupaj s še dvema študentoma, da so stroški nižji. Bojim se novih podražitev hrane, pijače in najemnin.

Študent

Srčna hvala!

Zahvaljujemo se vsem, ki ste doslej podprli akcijo Srčna UL. Z izkazano solidarnostjo in nakazilom finančnih sredstev, ste pomagali študentkam in študentom Univerze v Ljubljani, ki zaradi aktualnih razmer s svojimi dohodki ne morejo kriti življenjskih stroškov ali stroškov, povezanih s študijem. Vaša dobrota in solidarnost omogočata, da študentke in študenti kljub težavam vztrajajo in uspejo.