Delodajalci Univerza gre na trg foto IFP pasica

Povežite se s študenti in alumni naše univerze

Delodajalci lahko objavite razpise za prosta delovna mesta, pripravništva in študentska dela. Sodelujte v aktivnostih, ki jih z namenom povezovanja delodajalcev in študentov organiziramo na univerzi.

Sodelovanje z delodajalci

Spodbujamo povezovanje obetavnih študentov, alumnov UL in dobrih delodajalcev in si prizadevamo za učinkovit prenos znanj. 

Organiziramo  

 • predstavitve delodajalcev na fakultetah in akademijah,
 • karierne dneve in hitre zmenke,
 • obiske študentov v vašem delovnem okolju,
 • okrogle mize,
 • posvete in strokovna srečanja ...

Povezujemo študente in delodajalce

Z organizacijo mreženjskih dogodkov, izobraževanj, posvetov in delavnic vas povezujemo s študenti in alumni UL – potencialnimi perspektivnimi kadri. Delodajalec ima tako možnost spoznati uspešne posameznike, talente in predstaviti zaposlitvene možnosti, ki jih ponuja študentom in alumnom UL. Za sodelovanje na dogodkih se obrnite na karierne svetovalce Univerze v Ljubljani.

Prispevamo h grajenju blagovne znamke delodajalca

Močna blagovna znamka je ključ do usposobljenih in visoko motiviranih kadrov. Današnji študentje so morda vaši bodoči najboljši strokovnjaki in promotorji vašega podjetja ali blagovne znamke.

Seznanjamo z novostmi

Delodajalce ažurno informiramo o aktualnih spremembah v študijskem procesu, študente pa redno seznanjamo o priložnostih na trgu dela. Omogočamo tudi objave prostih delovnih mest, študentskega dela, praks, razpisov za kadrovske štipendije, seminarske in diplomske naloge. Karierne priložnosti lahko delodajalci sami objavite v portalu POPR, v katerem so vidni študentom UL, prenašajo pa se tudi v portal Alumni UL, v katerem so vidni alumnom UL.

Omogočamo mentorski program Alumni za študente

Predstavniki delodajalcev, ki ste tudi alumni Univerze v Ljubljani, se lahko vključite v mentorski sistem, svoje mentorstvo lahko ponudite v portalu Alumni UL. Ta povezuje alumne UL – strokovnjake na različnih področjih – s študenti, absolventi in mladimi alumni, ki šele začenjajo svojo karierno pot. Prenos znanja na mlajše omogoča povezovanje stanovskih kolegov in spodbuja razvoj stroke ter obenem posameznikom nudi možnost prenosa znanj in izkušenj na nove generacije. 

Na portalu AlumniUL obstajata dve vrsti mentorstva:

 • svojega mentorja si študenti in alumni lahko poiščejo med uporabniki, ki nudijo pomoč na različnih področjih.
 • Če pa si želijo bolj vodene izkušnje, se lahko pridružijo našemu novemu mentorskemu programu Alumni za študente. V programu alumni v vlogi mentorja ponujajo študentom osvetlitev svojega delovnega mesta - jih za en dan povabijo, da se jim pridružijo na njihovemu delovnemu mestu, spoznajo vaše delovno okolje, delo in karierno pot. Študentom lahko vse to pomaga pri njihovih nadaljnjih odločitvah za kariero, vam pa ponuja možnost povezovanja z generacijo bodočih strokovnjakov in morda celo rekrutiranje novih kadrov.

 Preberite več o mentorstvu.

Pogosta vprašanja delodajalcev

login Canva, Thicha Satapitanon, Getty Images.png

Portal POPR za delodajalce

Delodajalce vabimo, da se vpišejo na Portal za osebni in profesionalni razvoj POPR, na katerem se boste predstavniki organizacij lahko še lažje povezovali s študenti in alumni Univerze v Ljubljani. S pomočjo POPR-a lahko predstavite svojo organizacijo, objavite prosta delovna mesta, štipendije, natečaje ali druge karierne priložnosti in sodelujete na predstavitvenih dogodkih, kjer študentom in alumnom predstavljamo različne potencialne delodajalce in priložnosti (če so ti razpisani).

Registracija je enostavna, prijava organizacije je potrebna le pri prvem vnosu, kasneje boste vnašali le aktualne priložnosti. Uporaba je brezplačna.

Registration

Prijava na e-novice Karierni centri za delodajalce

Prijavite se

V številkah

 • Organiziran posvet za delodajalce

  1

  (v letu 2023)

 • Organiziranih dogodkov z delodajalci

  12

  (v letu 2023)

 • Novih registracij delodajalcev v POPR

  95

  (v letu 2023)

 • Objav kariernih priložnosti

  425

  (v letu 2023)