USTVARJALNI LABORATORIJI V PEDAGOŠKEM PROCESU

Datum: 29.03.2018
Kraj: Univerza v Ljubljani Fakulteta za elektrotehniko
Lokacija: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana


VISOKOŠOLSKE UČITELJE/ICE IN SODELVCE/KE VABIMO NA DELAVNICO:

Ustvarjalni laboratoriji v pedagoškem procesu 

 

IZVAJALEC: 

mag. Luka Mali

mag. Marko Papić

 

 

TERMIN: 

Delavnica bo potekala 29.3. od 9:00 do 12:00 v predavalnici AppLab na UL Fakulteti za elektrotehniko.

 

LOKACIJA: 

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

 

CILJI:  

Na delavnici boste spoznali koncepte ustvarjalnih laboratorijev, ki se uveljavljajo v izobraževanju STEM tako na visokošolski kot tudi na osnovnošolski in srednješolski ravni. Seznanili se boste s praksami vključevanja tehnologij, kot so Internet stvari, 3D tiskalniki, cenovno dostopni mikrokrmilniški sistemi, v poučevanje. Spoznali boste, kako zasnovati in vpeljati ustvarjalne laboratorije v delo, ter se seznanili s primeri dobrih praks doma in v tujini.

 

 

IZVEDBA:

Predavanje s praktičnimi demonstracijami in ogledom ustvarjalnega laboratorija MakerLab UL FE. 

 

Udeleženci bodo za udeležbo prejeli potrdilo o udeležbi. Usposabljanje poteka v okviru projekta »IKT v pedagoških študijskih programih Univerze v Ljubljani«, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

 

POVEZAVA DO PRIJAVNICE: Prijava

 

Število mest na delavnici je omejeno na 12. Po zaključeni fazi prijavljanja (do ponedeljka, 27.3.2018) bodo udeleženci delavnice o sprejeti prijavi obveščeni, preostali pa bodo uvrščeni v čakalno vrsto.

 

Prijava poteka preko Sharepoint-a in je aktivirana preko aktivnega imenika vaše članice – za dostopanje uporabite svoje običajno uporabniško ime in geslo (kot npr. za vašo elektronsko pošto). Če se vam ob prijavi pokaže obvestilo »Kritična napaka«, vklopite »Združljivostni pogled«. To naredite tako, da kliknete »Orodja« -> »Nastavitve združljivostnega pogleda« -> »Dodaj« (s čimer se »uni-lj.si« prestavi v spodnje okno, kjer so dodana spletna mesta za združljivostni pogled). V kolikor imate tehnične težave pri prijavi preko Sharepoint-a, vas prosimo, da se najprej obrnete na pristojno osebo za informatiko na svoji članici.

 

ZA DODATNE INFORMACIJE pišite na e-naslov ikt-projekti@uni-lj.si.

 

Prijazno vabljeni!