Na sledi denarju – Mladi in korupcija

Datum: 18.11.2019
Ura: 17:00

Kraj: Ljubljana
Lokacija: Lila dvorana Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani


Vabimo vas, da se nam pridružite na prvem dogodku v okviru Tedna ozaveščanja o prevarah, ki ga bodo organizirali študenti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani (UL EF) v sodelovanju s študenti Pravne fakultete Univerze v Ljubljani (UL PF). Dogodek bo 18. novembra 2019 ob 17. uri v Lila dvorani UL EF. Premierno si boste lahko ogledali slovenski "Volk s Trga Republike", ki so ga pripravili v društvu UL EF Management Group, TopEF, in Študentke poslovnih ved.

Korupcija v Sloveniji nas stane 3,5 milijarde evrov na leto v izgubljenem bruto domačem proizvodu. Če se pri ukrepih za preprečevanje korupcije in pri odrivanju, odvzemu in zasegu protipravno pridobljenega premoženja osredotočimo samo na korupcijo v javnem sektorju, smo storili premalo. Nujen je kolektivni pristop k boju zoper korupcijo, tj. sodelovanje mednarodnih in nevladnih organizacij, podjetij in države.

Ali smo v Sloveniji sposobni sodelovati in preprečiti prioritizacijo lastnih interesov akterjev?

Ali bomo videli kakšen epilog slabega korporativnega upravljanja?

Kdo nam mladim krade prihodnost?

Ali bomo lahko živeli in delali brez "strica iz ozadja"? In kako vse to vpliva na nas?

PROGRAM:

  • 17.00 Premierno – Slovenski "Volk s Trga Republike"
  • 17.20 Mladi in korupcija; nagovor: dr. Sandra Damijan
  • 17.30 Nezakonito pridobljen denar – koliko izgubljamo na letni ravni?
  • 18.00 Okrogla miza "Na sledi denarju", z udeleženci (Lidija Hren, vodja ExtraVisor preiskovalne skupine pri TV Slovenija , Boris Štefanec, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije RS, Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča RS , Goran Novković, izvršni direktor SBC- Klub slovenskih podjetnikov)

Diskusijo bo vodila dr. Sandra Damijan, predsednica slovenskega odseka Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar – ACFE. Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku

Dogodek bo trajal do 19.30 ure, nato pa bo sledilo druženje. Svojo udeležbo na dogodku nam, prosimo, potrdite tukaj.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite. Kotizacije ni.