[Alumniteka] Odtenki življenja: kakšne izzive prinaša dolgoživost?

Datum: 08.03.2023
Ura: 17:00

Kraj: Fakulteta za socialno delo

Na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani bo v sredo, 8. marca 2023, ob 17. uri potekala Alumniteka na temo razvoja življenjskega sloga za dejavno in zdravo staranje. V pogovoru bodo sodelovali alumne_i Univerze v Ljubljani dr. Anamarija Kejžar (UL FSD, UL FDV), dr. Katarina Galof (UL ZF), dr. Nives Ličen (UL FF) in dr. Miomir Knežević (UL BF).

Starost je pričakovano obdobje – pa vendar smo zelo pogosto soočeni z novim časom, ki pride, ne da bi o tem razmišljali. Spraševali se bomo, zakaj so nekateri ljudje videti starejši ali mlajši kot so v resnici ter kaj vpliva na to, da se nekateri starajo hitreje? Kaj lahko naredimo za aktivno in zdravo staranje? Kakšna je razlika med kronološko in biološko starostjo? Kaj boste počeli, ko boste stari 55, 60 let? Zakaj je pomembno načrtovanje poznejših let življenja?

Govorili bomo o »novem zemljevidu življenja za vsakega posameznika. Ne bomo pozabili niti na pomen znanstvenih spoznanj za potrebe ozaveščanja tako starejših kot tudi mlajših o tem, da je starost dolgo in pomembno življenjsko obdobje, ki ga lahko izpolnimo z aktivnostmi za osebno blagostanje. Zato bomo prav tako spregovorili o osmišljanju življenja v starosti in pomenu izobraževanja za dejavno staranje.

Pogovor bo vodila Renata Dacinger.

Registracija (za alumne UL)
Registracija (za zunanje obiskovalce)

ULKC23