[M_ODER] Nina Fricelj: Izzivi in samozagovorništvo študentov s posebnimi potrebami Univerze v Ljubljani

Datum: 21.03.2023
Ura: 00:00

Kraj: Ljubljana

Kdo so študenti s posebnimi potrebami in s kakšnimi izzivi se soočajo na svoji študijski poti? Kaj lahko naredimo za večje razumevanje in sprejetost vsakega v naši družbi? Nina Fricelj je za magistrsko nalogo Izzivi in samozagovorništvo študentov s posebnimi potrebami Univerze v Ljubljani prejela Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani. Izsledke svoje raziskave bo na M_odru v Mestnem muzeju Ljubljana delila v torek, 21. marca 2023, ob 18. uri.

Študentska leta so pomembno obdobje v življenju vsakega posameznika. So čas, ko izoblikujemo sebe, svoja prepričanja in vrednote ter ugotovimo, kaj si želimo. Prehod na študij pa ni nujno enostaven in s sabo prinese veliko novih izzivov, ki pa so lahko za študente s posebnimi potrebami še toliko večji. Predavanje bo odgovorilo na vprašanje, kdo so študenti s posebnimi potrebami in s kakšnimi izzivi se soočajo na svoji študijski poti ter bo kot tako korak k večjemu razumevanju in sprejetosti vsakega v naši družbi.

Nina Fricelj je magistrica profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike, ki je svojo poklicno pot začela kot učiteljica dodatne strokovne pomoči, sedaj pa je zaposlena v Kariernih centrih Univerze v Ljubljani, kjer se ukvarja predvsem s področjem študentov s posebnimi potrebami.

Predavanje v okviru M_odra je rezultat raziskovanja v okviru njenega magistrskega dela, ki je nastalo pod mentorstvom Milene Košak Babuder s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Več o dogodku preberite tukaj.

***

V Mestnem muzeju Ljubljana mladim raziskovalcem svetujejo pri razvoju veščin učinkovite komunikacije znanstvenih dognanj, da jih na M_odru v poljudnoznanstvenemu predavanju predstavijo splošni publiki.

Izhodišča projekta sta ideja o pomembnosti učinkovite komunikacije znanosti ter zaveza, da mladim ponudijo podporo pri razvijanju veščin javne predstavitve raziskovalnega dela.

***

Svoje mesto si rezervirajte z e-mailom na  ali klicem na 01 24 12 506.

Udeležba je brezplačna.

Nina Fricelj